Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Katso video: Merikarvia sai silakka- ja karaokemestarinsa

Eumer-Areenan Villiinny keväästä -tapahtumassa leivottiin Jussi Yli-Yrjänäisestä Merikarvian silakansyönnin mestari. Ravintolapäivänä nautittiin pop-up –ravintoloiden maukkaasta tarjonnasta ja kisailtiin karaoke-laulussa. Karaokeen osallistui 19 henkeä Siikaista ja Poria myöten. Laulajien ikäskaala oli laaja ja finaaliin valittiin kaksi aikuista ja yksi nuori osanottaja. Voiton nappasi luonnollisella tulkinnallaan porilainen Irene Salminen . Hän oli toista kertaa elämässään Merikarvialla ja oli ihaillut Tuorilasta tullessaan näkemiään “komioita” kunnan pyöräteitä. –On vain hienoa laulaa, hän sanoi ja esitti finaalissa tunteikkaan Paula Koivuniemen tutuksi tekemän “Sua vasten”. Eläytymisestä voi puhua myös hopealle päässeen porilaisen, juuriltaan siikaislaisen Aki Liljan tulkitseman Sinisen sateenkaaren kohdalla. Merikarviaa kilpailussa edusti Susanna Alinen ”Lautturillaan”. Hän oli silminnähden yllättynyt ja ilahtunut finaalipaikastaan. Värenmäen leipomoperinnettä jatkavat Vesitornintiellä toimivat uudet yrittäjät, kotipaakarit Elina ja Osmo Laaksonen . Leipomon lihapiirakat tekivät kauppansa ja heidän kylmäsavulohi–tartarleipäsensä nappasi paras merikarvialainen kalaruoka 2017 -palkinnon. –Kaikki on itse tehtyä, paitsi kalaa en ole savustanut, leipuri kertoi. Parhaaksi ravintolaksi raati valitsi romanialaisen Enen perheen tarjonnan. Pääkokkina toimi “Mister Chef” Marian Ene , jonka herkullinen tocanita-keitto on tuttua jo Makuja maailmalta -tapahtumista. Tarjolla oli myös kielen mukanaan vievää piparjuuri-punajuurisalaattia sekä kaalikääryleitä. Maistuvan ja monipuolisen ruoan lisäksi Enet olivat panostaneet pukeutumiseen, ja valinnan kriteerinä olikin eniten ravintolamainen tarjoilu ja jopa pukeutuminen. Oman ravintolansa Eumer-Areenalle toi lukion kansainvälisyyshanke tavoitteenaan koota matkakassaa Islantiin. Merikarvian nuorisoneuvosto oli kattanut pöydän kansainvälisiä herkkuja. Saksalaistunnelmaa toivat saksalaiset harjoittelijat currywursteineen. Ann-Christin Piel oli valmistanut maistuvaa currykastiketta. Grillaajina ja tarjoilijoina toimivat Eric Börner ja Olli Kosma . Sannan savukala on tunnettua toreilla ja turuilla. Mutta kuka jaksaa syödä 15 isoa savusilakkaa kerralla? Kisaan osallistui viisi miestä. Pitkään johdossa oli Veikko Kallio , mutta Jussi Yli-Yrjänäinen sai ensimmäisenä lautasensa tyhjäksi. Maajussi Tero Lounasvaara sai kunniamaininnan siitä, että kalan roippeita oli vähiten lautasella. Ennakkosuosikki Juhani Kotiranta sekä Pasi Koski tyytyivät sananmukaisesti nuolemaan näppejään, mutta olivat yhden kokemuksen rikkaampia tapahtuman jälkeen. Ravintolapäivän väkeä viihdytti ja tilaisuuden juonsi Juupajoelta asti tullut rempseä Martta Siviä. Paljastui sekin, että Hämeessä asuva viihdetaiteilija onkin Kasalan kesäasukas Tarja Jykylä . "Kaikki on itse tehtyä, paitsi kalaa en ole savustanut. Elina Laaksonen