Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Kimpparuokailu: Perinteisestä Syysrosollista nautti 112 lounastajaa

Perinteikäs sadonkorjuulounas, Syysrosolli, vetää kerrasta toiseen hyvästä ruuasta nauttijoita Merikarvian koulukeskuksen ruokasaliin. Tällä kertaa 12 euron trahteerauksesta nautti noin 112 lounastajaa. Pöydän antimiin oltiin tyytyväisiä. Tarjolla oli herkkuja monessa muodossa. Aluksi tarjoiltiin uutuus, punajuuri-bataattikeitto. Pehmeä keitto sopi mainiosti nautittavaksi ennen siirtymistä vuosien varrella perinteisiksi tulleisiin herkkuihin. Salaattipöydästä löytyi tietysti rosolli ja vihersalaatti. Metsäänkin yhdistyksen jäsenet olivat ehtineet: tarjolla myös sienisalaattia. Kun Merikarvialla pitopöytä katetaan, niin siinä pitää ehdottomasti olla silakkaa, nyt tomaatilla höystettynä. Sadonkorjuulounaan yksi ehdoton suosikki on varmasti maukas kaalilaatikko. Kaiken kruunasi jälkiruokana ollut puolukkarahka ja tietenkin kahvi. Tuorilalainen Irma Lehtojoki on osallistunut lähes joka kerta syysrosolliin. Pöydän antimet ovat aina olleet maukkaat, monipuoliset ja runsaat. –Kyllä tälläkin kertaa ovat kokit onnistuneet. Hyvää on ruoka, Irma kertoi. Ruokailun lomassa jälleen testattiin tietämystä niin Merikarvian kuin Siikaistenkin osalta. Kiperähkö rosollitusina oli mukava välipala pohtia kysymyksiä. –Näihin kysymyksiin ei taida oikeaa vastausta löytyä, vaikkakin osa on varmaan vanhoja tuttuja asioita, Irma Lehtojoki mietti. Syksyisen sadonkorjuulounaan valmisti Merikarvian-Siikaisten kansalaisopiston opiskelijayhdistys.