Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Kun keität riisiä, muista huippukokin vinkki: "Monesti kotona unohtuu pesu"

–Monesti kotikokeilta unohtuu riisin pesu. Varsinkin aasialaisissa riiseissä se on tärkeää, neuvoo pitkän linjan keittiömestari Risto Mikkola . Sushi-, jasmiini- ja basmatiriisit on hyvä pestä kylmällä vedellä kolme, neljä kertaa ennen kuin riisejä alkaa kypsentää. Silloin riisistä lähtee sekä lika että liika tärkkelys. Riisistä tulee paljon kuulaampi ja se kypsyy paremmin. Aasialaisten riisien on tarkoituskin puuroutua, mutta pesun ansiosta ei niin paljoa. Mikkola pesee kaikki muut paitsi risottoriisin, nykyisin jopa puuroriisin. –Laita riisi kattilaan ja laske kraanasta kunnolla kylmää vettä sen päälle ja huljuttele kädellä riisejä. Vesi muuttuu nopeasti maitomaisen väriseksi. Yleensä teen pesun sushiriisille 4-6 kertaa ja perusriisille pari, kolme kertaa. Jo ensimmäisen pesun jälkeen riisiin tulee valkoisia pisteitä, kun se imee vettä. Kaada vesi pois (joko siivilän avulla tai suoraan kattilasta tiskialtaaseen) ja toista pesu. –Riisin pesu kannattaa, sillä saat paremman lopputuloksen. Riisin jyvä pysyy paremmin kokonaisena ja parempana.