Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Vanhanajan lihapiirakka tehdään suoraan pellille - ”Kerrassaan mahtava resepti”

Vanhanajan lihapiirakka maistuu niin iltapalana kuin varsinaisena aterianakin esimerkiksi salaatin kanssa. Piirakasta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Helppo resepti on kerännyt kehuja Kotikokki-reseptipalvelussa. –Kerrassaan mahtava resepti. Suosittelen kokeilemaan, sivustolla kehutaan. –Kiitos ohjeesta! Tein just ton sun kuoren, ja tosiaan muistutti ihanasti mummon lihapiirakkaa! Hyvä! Kokeile itse. Vanhanajan lihapiirakka 2,5 dl maitoa 25 g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 3,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja 3,5 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia Täyte: 400 g jauhelihaa 2 hienonnettua sipulia 5 dl keitettyä puuroriisiä 1 dl smetanaa 2 rkl persiljasilppua 1/2 tl maustepippuria 1 tl suolaa 1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa margariini. Anna taikinan kohota. 2. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu tilkassa öljyä. Lisää keitetty riisi, smetana, persilja ja mausteet. Sekoita kunnes täyte on hieman kiinteytynyt. 3. Kauli reilu puolet taikinasta lähes uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperilla päällystetylle pellille. Levitä täyte levylle. Jätä pari senttiä reunoista tyhjiksi. Kauli lopputaikina kanneksi. Nosta täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle. Ummista kiinni haarukalla. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla. 4. Paista 200 asteessa alimmalla ritilätasolla puolisen tuntia. Resepti: Kotikokki Iltalehti ja Kotikokki kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.