Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Älä sorru näihin - viisi tapaa pilata keraaminen liesi

Keraamiset liedet ovat hyvin suosittuja. Yksi syy siihen on, että niitä on helppo puhdistaa verrattuna kaasu- ja perinteiseen sähkölieteen, kirjoittaa Cnet -verkkosivusto. Keraamista liettä puhdistaessa täytyy kuitenkin tietää, mitä on tekemässä. Vääränlainen siivoustekniikka voi aiheuttaa pysyviä haittoja lasipinnalle. Vältä seuraavia virheitä: 1. Pyyhit karkealla siivoussienellä Sienen pehmeä puoli sopii hyvin lasipinnan puhdistukseen, mutta vältä sienen karhean puolen käyttämistä puhdistamiseen. Karhea puoli hankaa liikaa lasipintaa sekä voi aiheuttaa naarmuja. 2. Puhdistat teräsvillalla Älä missään tapauksessa käytä teräsvillaa keraamisen lieden puhdistamiseen. Se aiheuttaa naarmuja sekä seurauksena voi olla pieniä viiltoja pinnassa, joihin ruoka helposti putoaa ja jämähtää. Myös Martat varoittavat sivuillaan , että hankaavat pesuvälineet, teräsvillat ja karhunkielet vaurioittavat pintaa. 3. Puhdistat kuumaa liettä Odota aina, että liesi jäähtyy ennen kuin puhdistat sen. Siivousaineet voivat alkaa kiehua ja jämähtää pintaan kiinni. 4. Painat liian lujaa Onko ruuantähde tai kastike jumittunut lieteen kiinni? Tekisi mieli hangata ja painaa lujaa, mutta se ei kannata. Jos voimaa käyttää hyvin paljon, lasi voi haljeta. 5. Käytät lasinpuhdistusainetta Lieden lasipinnalle lasinpuhdistusainetta, eikös? No, ei kannata. Lasinpuhdistusaineiden sisältämä ammoniakki voi olla liian vahvaa keraamisen lieden pesuun ja aiheuttaa vaurioita. Kokeile mieluummin valkoviinietikkaa. Näin puhdistat Miten keraaminen liesi sitten pitäisi puhdistaa? Martat antavat sivuillaan vinkkejä siihen. Ensinnäkin ole ahkera: käytön jälkeen liesi on aina hyvä puhdistaa nihkeällä, käsinpesuaineeseen kostutetulla liinalla. Huuhdo ja kuivaa pinta. Älä käytä hankaavia siivousvälineitä. Jos tason pintaan jää harmaita jälkiä, puhdista ne keraamiselle liedelle tarkoitetulla puhdistusaineella. Lue erikoispuhdistusaineiden ohjeet aina huolella. Vai putosiko pinnalle sokeripitoista ainetta, muovia tai alumiinifoliota? Poista se välittömästi metallikaapimella. Vältä myös vetämästä keittoastiaa keraamisella pinnalla. Likainen tai epätasainen pohja voi naarmuttaa ja jättää tahroja tasolle. Älä myöskään käytä keraamisella liedellä alumiinipohjaisia astioita. Eri liesityyppien erot lyhyesti: Mikä liesityyppi olisi sitten itselle sopivin? Marttojen mukaan keraaminen keittoalue on hiukan nopeampi kokatessa sekä kuluttaa vähemmän sähköä kuin valurautaiset vakiolevyt. Induktioliesi on puolestaan kaikista nopein, ja se vie vähemmän sähköä kuin valurautalevyt ja keraaminen liesitaso. Se on myös turvallinen, koska se ei kuumene ennen kuin alueella keittoastia. Hinnan puolesta se on vaihtoehdoista kallein. Oletko pilannut kodinkoneen? Lähteitä: Cnet, Martat