Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät

Herkkupuoti palaa Kauppatielle: "Olin ajatellut, ettei ikinä enää, mutta mieli muuttui"

Kahvila-konditoria Herkkupuoti avaa ovensa uudelleen. Sijainti Kauppatien varrella on hieman muuttunut. Nyt remontissa ovat tilat vanhan apteekin kiinteistössä. –Olin ajatellut, että en enää ikinä ryhdy alan yrittäjäksi, mutta mieli muuttui matkan varrella, yrittäjä Krista Uusimäki tunnustaa. Yksi asiaan vaikuttanut tekijä oli se, että kovin moni paikkakuntalainen oli pyytänyt häntä palaamaan takaisin. –Yllättävän paljon ihmiset kyselivät ja pyysivät takaisin. Oli ihana kuulla ihmisten kaipaavan yritykseni palveluita, hän sanoo. Lopetettuaan yrityksensä viime keväänä hän työskenteli Tampereella ravintola-alalla. –Huomasin, etten viihdy käskytettävänä. Haluan itse päättää tekemisistäni. Tietysti yrittäjänä saa itse kantaa myös vastuun ja stressin, mutta yrittäjän vapaus on itselleni tärkeää. Kaupunkilaisten kiireinen elämänrytmi ei ollut hänen juttunsa. –Merikarvia on todella kodikas ja leppoisa paikkakunta. Kun kävin täällä aina tapaamassa sukulaisia ja tuttaviani, tunsin tulevani kuin lomalle tai mökille. Varsinkin kesäaikaan Merikarvia on mukava paikkakunta. Kummipoikani täyttää vuoden, joten on mukava päästä seuraamaan hänen kehitystään läheltä. Jo ennestään minulla on täällä kummityttö. Ollessaan syksyllä vierailemassa Merikarvialla, hän huomasi Merikarvia-lehdestä jutun vanhasta apteekin talosta, jonka omistaja ja remontoija kaipasi taloon yrittäjää. –Silloin alkoivat ajatukset raksuttaa, ja marraskuussa päätin, että ryhdyn tähän hommaan. Asiat ovat edenneet sujuvasti, ja parhaillaan tiloissa on menossa asiakasvessan remontti. Odottelen jo, että pääsen maalailemaan seiniä. Milloin puoti sitten avaa ovensa, riippuu remontin valmistumisesta. –Toiveena on, että saisin putiikin auki helmikuun aikana. Remontin aikataulun mukaan mennään. Ainakin aluksi Krista keskittyy kahvilassaan pelkästään leivonnaisiin. –Aikaisemmin minulla oli myös keittolounasta tarjolla, mutta koska asiakkaiden määrä vaihteli suuresti, päätin luopua lounastarjoilusta. Keskityn leivonnaisten lisäksi kahviin ja erilaisiin kahvijuomiin. Jäätelöä meni myös hyvin kaupaksi. Lisäksi teen tilauksesta erilaisia kakkuja ja muita leivonnaisia. Ensimmäisen yrityskokeilunsa aikana hän oppi paljon uusia asioita. –Yksi tärkeä asia oli tajuta se, että työ ja vapaa-aika ovat kaksi eri asiaa. Vapaapäiviä täytyy ottaa, muuten palaa loppuun. Pitää myös osata sanoa asiakkaalle ei, jos todella huomaa, ettei ehdi valmistamaan kaikkia tilaustöitä. Leipuri-kondiittoriksi valmistunut yrittäjä pääsee toisinaan toteuttamaan taiteellista puoltaan. –Erilaisia suklaa- ja sokeritöitä tehdessä saa käyttää luovuutta ja mielikuvitusta. Niitä tehdessä pääsee todella kehittämään taitojaan, Krista kuvailee.