Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Pizzeriasta saa myös suomalaista kotiruokaa – yrittäjän perhe asuu Turkissa

YRITYKSEN ELÄMÄÄ Meri Kebab -pizzerian tiskin takana seisoo useimmiten Turkista kotoisin oleva Murat Koc. Kahdeksan vuotta Merikarvialla ravintolaa pyörittänyt mies on vastikään aloittanut myös lounastarjoilun maanantaista perjantaihin. Ravintolasta on myös mahdollisuus tilata arkipäivisin lämmintä ruokaa kotiin, myös taajaman ulkopuolelle. Yrittäjä seuraa lähikauppojen tarjontaa tarkasti, sillä tavoitteena on hankkia kaikki raaka-aineet kotimaasta ja luomuna. Tarjolla on myös gluteeniton sekä kasvisvaihtoehto ja ruuat halutaan valmistaa mahdollisimman laktoosittomasti. Turkissa taidetaan myös jälkiruokien salat. Perinteinen turkkilainen jälkiruoka on makea baklava, jota ei toistaiseksi vielä pizzeriassa ole ehditty tekemään. – Baklavaan tulee 40 kerrosta. Sen pitää olla leivottu niin ohuista levyistä, että näkyvät läpi. Väleihin laitetaan muun muassa pistaasia. Lounaspöydästä löytyy silloin tällöin turkkilaisiakin vaihtoehtoja. Yrityksen seinillä on kuvia ja matkamuistoja Turkista ja muutenkin ruokailutila on kauniisti sisustettu ja somistettu. Paikka on viihtyisä ja sen isäntä iloinen ja ystävällinen. Muratin apuna on työharjoittelija, joka helpottaa yrittäjän työtaakkaa. Murat Kocin perhe asuu Turkissa ja hiljaisempaan aikaan mies lomailee synnyinmaassaan muutaman viikon. Merikarviaan mies on ihastunut upean luonnon ja paikkakunnan rauhallisuuden vuoksi. – Täällä on turvallista asua myös lapsille ja perheille. Arkisin Meri-Kebab pizzeriassa voi syödä suomalaista ruokaa seisovasta pöydästä. Murat Koc on pyörittänyt ravintolaa kahdeksan vuotta.