Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät

Rantahuone uudistuu Merry Monk -tyyliseksi: Meri ja Krookka sydämessä valmistautumista kesään

Pariskunnan edellisen toimipaikan vuokrasopimus Reposaaressa päättyi ja Merikarvialta löytyi oiva paikka aloittaa uusi kausi. – Elämä näyttää usein menevän viiden vuoden syklillä ja nyt lähdemme uutta kohti hyvällä “boogiella”. Vastaanotto on ollut joka puolelta lämmin, kertoi Paavo Munkki . Maija Munkin mielestä on tärkeää tarjota ravintolassa puhdasta lähiruokaa. Satakunnassa on hyvä toimia, sillä tämä on kuin keidas lähiruuille. – Reposaaren klassikkoannokset seuraavat meitä Merikarvialle. Kaikki ruokien raaka-aineet tulevat läheltä ja Krookassa kun ollaan, painotamme kalaa entisestään. Munkit suosivat paikallisuutta myös juomatarjonnassa, mutta englantilaisiakin oluita löytyy valikoimista. Merry Monk on gastropub, joka on keskittynyt ruokaan. Pariskunta on Merikarvialla käydessään huomannut, että Krookka on pysähdyspaikka monelle. On ihmisiä, jotka paikkakunnalle tultuaan haluavat ensimmäiseksi tuntea meren tuoksun. – Olemme jutelleet paljon paikallisten kanssa jo nyt ravintolan pihalla. Se on ollut hyvä mahdollisuus kuunnella, mitä meiltä odotetaan. Tällä hetkellä kiinteistöä remontoidaan ja odotetaan Suomen hallituksen päätöstä, että ravintolat saataisiin avata kesäkuun ensimmäinen päivä. Jos näin käy, se ei muuta Munkkien alkuperäistä suunnitelmaa avata ravintolan säppejä. Tulevan ravintoloitsijan mielestä Merikarvialla on hyvä valikoima tuotteita kaupoissa ja kotimatkallaan yrittäjät poikkeavat usein myös Haapalaisen kaupassa Pohjansahassa. – Kiva kun Merikarvialla on yrittäjiä ja tosi aktiivinen yhteisö. Olemme otettuja saamastamme kohtelusta. Voisi sanoa, että Merikarvialla on “kaikki luonaa” –meininki. Krookan Gastropub The Merry Monk on pariskunnalle toinen etappi. Suuren suosion avannut ravintola Reposaarella aloitti vuonna 2015. Perheen kymmenen vuotta täyttävä Anton-poika oli silloin viiden vanha ja näin perheen kolme lasta ovat jo pienestä asti nähneet yrittäjäelämää. Viikonloppuna Maija Munkki oli kotosalla vuoden vanhan Alman kanssa ja isä Paavo oli lähtenyt ulkoilemaan perheen isompien lasten kanssa. Kolmas- ja neljäsluokkalaiset käyvät etäkoulua, sillä Reposaaressakin eletään karanteeniaikaa. Pikku-Alman piti aloittaa päivähoidossa, mutta tilanteen takia se peruuntui. Niinpä Alma kulkee vanhempiensa mukana lasten opiskellessa etänä. – Isovanhemmatkin ovat karanteenissa, joten Alma sai jatkaa kotielämää. Maija Munkki on 50-prosenttisesti merikarvialaista syntyperää, vaikka onkin kasvanut Porissa. – Prötis on minulle ihana paikka, missä olen viettänyt kaikki kesäni. Isäni Raimo on kotoisin Merikarvialta ja myös sukuani asuu täällä. Maijan vuonna 1979 edesmennyt ukki Eero Alitalo toimi kalastajana Ylikylässä, mutta häntä Maija ei ole ehtinyt nähdä. Meri ohjaa Munkkeja, sillä Paavo Munkin juuret ovat myös Pohjanlahden rannalla, Reposaaressa. Pariskunta tapasi aikanaan Lontoon Merimieskirkossa, jossa molemmat olivat töissä. – Piti lähteä sinne asti löytämään se Satakunnan puuttuva palanen, hän hymyilee. Meri on tärkeä, eikä sisämaa pariskuntaa kiinnostaa. – Kotiseutu ja meri vaan ovat niin rakkaita. On kuin kotiin tulis, kun pääsee Krokkaan. Se on oikea sielunmaisema. Odotan kesää!