Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Näin Merikarvialla hiotaan luokkahenkeä timantiksi: Leirikouluun yhdessä kokaten – valmiiseen pöytään istui herkuttelemaan lähes 100 vierasta

Tältä luokalta ruuan laitto sujui jo rutiinilla, sillä he eivät olleet ensimmäistä kertaa asialla. Ravintolapäiviä on järjestetty jo kaikkiaan neljä ja tämä oli 9B:lle toinen kerta. Ohjaajana hääräsi kotitalousopettaja Katri Viikilä. – Koululaiset saivat suunnitella itse ruokalistan ja salin koristelun. Ruokalistalla oli kolmenlaista salaattia, kahta sorttia kalaa, tomaattikeittoa, paistettuja broilerfileitä, porsaanlihaa kermaisessa pippurikastikkeessa sekä kasvisgratiinia. Kaiken kruunasi omenapiirakkakahvit kermavaahdon kera. Talkoot olivat alkaneet jo aiemmin sämpylöiden leipomisella ja jatkuneet joka ilta. Lauantain pesti aloitettiin kahdeksalta. Kymmeneltä aamupäivällä keittiössä oli menossa jo seesteisempi vaihe ja pahin hässäkkä ohi. Jokaisella oli oma tehtävänsä. Mutta olivatko pojat yhtä innokkaina mukana kuin tytöt? He saivat tytöiltä arvion, että ihan ovat olleet pojatkin ahkeria. Yhdentoista maissa tarjoilijapojat olivat pukeutuneet valkoisiin paitoihin ja sali koristeltu. Emma Niittyniemi kertoi, että heille meinasi tulla hermoromahdus, kun eivät tienneet miten salia somistettaisiin. Kukaan koululaisista ei toiminut “päällä päsmärinä” ja vastuu projektista oli kotitalousopettajalla ja oppilailla yhteisesti. – Katri vain päätti, että me järjestetään tämä tapahtuma taas, sanoivat komennostaan tyytyväiseltä vaikuttaneet tytöt. Yleensä ravintolapäivässä on käynyt satakunta ruokailijaa. Tällä kerralla heitä oli suunnilleen saman verran. Tapahtumasta saatiin hyvä pesämuna tulevaa Norjan leirikoulua varten. Katri Viikilä luonnehti ravintolapäivää mukavaksi yhdessä tekemiseksi. – Tiiminä matkataan kohti yhteistä tavoitetta. Yhdessä tekeminen yhdistää oppilaita ja parantaa luokkahenkeä. Viikilä tähdensi, että yrittäminen on tärkeää, mutta ryhmässä pitää oikeasti tehdä asioita. Täytyy luottaa siihen, että jokainen hoitaa oman hommansa. – Aktiivisten ja positiivisten oppilaiden kanssa työskentely on antoisaa, Viikilä kiitteli oppilaitaan. "Yhdessä tehden matkataan kohti yhteistä tavoitetta ja yhdessä tekeminen yhdistää oppilaita sekä parantaa luokkahenkeä. Katri Viikilä Kotitalousopettaja