Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Satakunnan Yrittäjät Verotiedot

Pääkirjoitus: Perunasta on tänä päivänä varsin moneksi

Peruna, pottu ja niin edelleen, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Perunan asema suomalaisissa ruokapöydissä on yhä varsin vahva. Vuosien saatossa keitetty peruna on saanut rinnalleen erilaiset perunavalmisteet, joita me kaikki syödään yhtä lailla. Erityisesti kesäisin herkkusuut odottavat uusien perunoiden kasvamista syötäviksi. Nehän meillä popsitaan kuorineen päivineen. Suomalaiselle kotimaassa kasvatettu peruna on itsestään selvyys. Joskus kesäsadon uusien perunoiden kasvamista syömismittaan odottaessa on suuhun saattanut hätäpäissään livahtaa naapurimaan tuotoksia. Totuus on kuitenkin se, että nuo korvikenappulat ovat aina maistuneet vesipöperöltä. Kyllä suomalainen perunanviljelijä tietää, millainen peruna suomalaisen suuhun sopii. On hienoa, että Satakunnassa löytyy useita aikaansa seuraavia perunanviljelijöitä. Perunan jalostaminen niin lajikkeina kuin erilaisina valmisteina on osaavissa käsissä. Suomalaisen perunan monikäyttöisyys, terveellisyys, helppo saatavuus, kotimaisuus ja edullinen hinta tekevät siitä edelleen kaikkein suosituimman kasviksen niin koti- kuin ravintolakokkien parissa. On se vaan niin hyvä. Tiina Jönkkäri