Tuorila virittäytyy markkinatunnelmaan. - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Tuorila virittäytyy markkinatunnelmaan: Myllärit-tapahtumassa sekä näet, koet, kokeilet että herkuttelet

Koko perheen Myllärit-tapahtuma esittelee konekalustoa joka lähtöön ja traktoriajelullekin pääsee. Kuva vuodelta 2013­

29.8.2018 6:05

MERIKARVIA Myllärit-tapahtuma koetaan jälleen Lady Pubin alueella Merikarvian Tuorilassa 8.-9. syyskuuta. Tapahtuma on luotu niin näkijälle, kokijalle, keräilijälle kuin kilpailuhenkisillekin monipuolisesti kulttuurijanoa tyydyttämään.

Perinteidensä mukaisesti mylläri jauhaa ja myy jauhoja. Sieniasiantuntija Tapani Hännisen puheille pääset tiedonjanoa sammuttamaan. Hänellä on molempina päivinä sieniä esillä, että yleisö pääsee tekemään tuttavuutta uusiinkin syötäviin sieniin.

Konekalusto on jälleen monipuolinen. Esillä on koneita, moottoreita, autoja, moottoripyöriä ja mopoja. Traktoreita paikalla on sekä kaksi- että nelivetoisia, joissa hevosvoimia 1-300 ja kaikkea siltä väliltä.

Eikä tapahtumaa Tuorilan paraatipaikalla ole ilman kilpailuhengen nostatusta. Luvassa on kärryntyöntöä sekä naisille että miehille. Voittajille on tiedossa rahapalkinnot.

Tikanheittokisassa on neljä eri sarjaa: miehet, naiset, pojat ja tytöt. Kunkin sarjat voittaja saa rahapalkinnon. Hieman helpommalla palkinnon voi saada arvauskilpailussa, jossa arvuutellaan esineiden painoa 100 gramman tarkkuudella.

Tosi kultturellissa tapahtumassa pääsee näkemään myös näytelmän. Koko perheentapahtumassa ei ole unohdettu lapsiakaan, joita viihdyttävät pomppulinnan ohella ratsastusmahdollisuudet sekä taikuri.

Traktoriajelun jälkeen voi tutustua paloauton esittelyyn. Kaikkea mielenkiintoista ostettavaa voi löytyä, kun peräkonttikirppiksellä luukut aukeavat ja rompemyyntipöydät paljastetaan.

Ambulanssissa on mahdollisuus sydänfilmin eli EKG:n ottoon, verenpaineen- ja verensokerin mittaukseen. Lääkärin kanssa voi keskustella terveyteen liittyvistä asioista molempina päivinä.

Perinneruokina myynnissä on makkaraa monta eri lajia, perunaa, hernekeittoa, ohraryynivelliä ja rusinasoppaa. Lisäksi maistellaan sahtia.

Myynnissä on pikkunälkään myös grillimakkaraa, lettuja, nekkuja ja muuta hyvää.

Taustamusiikista huolehtii ja tunnelmaa luo Arvo Mäkinen hanureineen.

Myllärit-tapahtuma Tuorilassa la 8.9. klo 9–16 ja su 9.9. klo 10–15

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset