Satakunnan museota johtaa kova jalkapallofani – ”Sanoin vaimolle, että meidän pitää lähteä ylioppilasjuhlista siten, että ehdin nähdä Mestareiden liigan finaalin” - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Satakunnan museota johtaa kova jalkapallofani – ”Sanoin vaimolle, että meidän pitää lähteä ylioppilasjuhlista siten, että ehdin nähdä Mestareiden liigan finaalin”

Satakunnan museon yläkerrosten tasanteelta näkee vanhan mustavalkoisen potretin perheestä. Jäykähkön oloisessa kuvassa perheet poseeraavat suoraan kohti kameraa, taustalla näkyy torppa. Eikä hymyn häivääkään kasvoilla. Jos museonjohtaja Juhani Ruohonen ottaisi itse vastaavan värillisen potretin, siinä näkyisi vaimo, kaksi lasta ja heidän avopuolisonsa, taustalla asunto Porin kymmenennessä osassa. Ja ehkä myös Liverpool-huivi.

Satakunnan museon johtaja Juhani Ruohonen. Satakunnan museo valittiin vuoden museoksi, mistä todisteena Ruohosen käsissä oleva “Esko” -pysti.

2.6.2019 17:00

Joskus ammatinvalinta on lähes tähtiin kirjoitettu.

Pikkupoikana Juhani Ruohonen oli luuhaaja.

Porilainen pojannaskali kuohasi kavereidensa kanssa kaikki pellonreunat, jokien pengermät, kaislikot ja heinikot. Polvet olivat aina ihan vihreät. Hän keräsi perhosia ja linnun munia, luetteloi ne tarkasti, säilytti, numeroi ja nimesi lajit ja löytöpaikat, yksityiskohdat, tuntomerkit ja päivämäärät. Tutki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos