Syötkö usein näitä? Transrasvat nostavat muistisairauden riskiä jopa 75 prosenttia - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Syötkö usein näitä ruokia? Huonoimmat rasvat nostavat muistisairauden riskiä jopa 75 prosenttia

Monissa elintarvikkeissa oleva haitallinen transrasva voi lisätä Alzheimerin taudin riskiä merkittävästi, todetaan tuoreessa tutkimuksessa.

9.11.2019 6:00

Paljon transrasvoja syövillä on jopa 75 prosenttia suurempi riski saada Alzheimerin tauti, selviää Neurology-tiedelehdessä julkaistusta tutkimuksesta.

Tutkimuksesta kertoo CNN.

Tutkijoiden mukaan tulokset vahvistavat tietoa siitä, että sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisen lisäksi transrasvoilla on yhteys myös aivojen terveyteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset