Ilmastotuska tuntuu liian painavalta maitotilallisen harteilla – ”Antakaa aikaa, olemme mukana talkoissa, joissa jokainen voi kantaa vain oman kokoisensa vastuun” - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Ilmastotuska tuntuu liian painavalta maitotilallisen harteilla – ”Antakaa aikaa, olemme mukana talkoissa, joissa jokainen voi kantaa vain oman kokoisensa vastuun”

Merikarvialainen maitotilallinen Jouni Riihiaho ei pane hanttiin, kun vaimo Johanna kertoo nähneensä selvän muutoksen miehessään sinä aikana, kun syyllistävä keskustelu nautataloudesta on vellonut.

Johanna ja Jouni Riihiaho pohtivat sitä, miten yhtäkkiä on pitänyt ruveta jopa häpeämään sitä, että syvä vuosikymmenten sitoutuminen kotimaisen ruuan tuotantoon on valittu elämäntapa. Aapolle maistuu oman tilan maito sellaisenaan.

18.11.2019 11:00

Merikarvia

Keittiön pöydän ääressä on monet maailmat parannettu. Nyt Merikarvialaisen pöydän äärellä ollaan haasteen edessä. Nuori maitotilallinen on totinen. Tuntuu, että häneltä odotetaan ilmastonmuutoksen eteen liian suuria uhrauksia, koko elinkeinoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos