Nappaa talteen kotipuutarhurin muistilista - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Nappaa talteen kotipuutarhurin muistilista: puutarha-asiantuntija Heidi Ovaska kertoo, mitkä kevättoimista tulisi muistaa pikimmiten ja mitkä työt kannattaa jättää myöhemmäksi

Kevät on kotipuutarhurille kiireistä aikaa niin sisällä kuin ulkonakin. Nyt on aika alkaa haaveilla kesän sadosta ja ryhtyä kylvöpuuhiin. Liian aikaisin siemeniä ei kuitenkaan kannata laittaa multaan, jos haluaa taimista laadukkaita. Ovaska lupaa, että sisäkasvitkin ehtii huoltaa vielä hyvin, jos multien vaihto on tekemättä.

Heidi Ovaska esikasvattaa chilin, tomaatin ja persiljan taimensa noin metrin etäisyydellä keittiön ikkunasta, kunnes ne siirretään ikkunalle taimien kasvaessa ja valon tarpeen lisääntyessä. Sopiva valon määrä on kasvun kannalta olennaista.

5.4. 15:45

Lumisen talven jäljiltä ajatus tulevasta kesästä tuntuu vielä kaukaiselta. Jos haluaa päästä nauttimaan puutarhassa hyvästä sadosta, kannattaa kuitenkin laittaa töpinäksi mahdollisimman pian.

Puutarha-asiantuntija Heidi Ovaska kertoo, että esimerkiksi purjosipuli, chili, persilja ja rosmariini kannattaa kylvää jo nyt, että ne pääsee istuttamaan ulos kesäkuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset