Merikarvialla joustoa: Näillä keskiarvoilla Satakunnassa pääsi lukioon viime vuonna – Porin suomalaisen yhteislyseon luonnontieteelliselle linjalle oli tiukinta päästä - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Merikarvialla joustoa: Näillä keskiarvoilla Satakunnassa pääsi lukioon viime vuonna – Porin suomalaisen yhteislyseon luonnontieteelliselle linjalle oli tiukinta päästä

Kaikissa lukioissa ei ole keskiarvorajaa. Euran lukion rehtorin mukaan lukiossa on menestynyt myös opiskelijoita, joiden yläasteen päättökeskiarvo on ollut alle seitsemän.

Porin suomalaisen yhteislyseon luonnontieteelliselle linjalle oli Satakunnassa vaikeinta päästä opiskelemaan. Merikarvian lukioon pääsi 7 keskiarvolla.

5.5.2021 9:00

Satakunnan lukioiden yleisin pääsyraja on seitsemän keskiarvo. Yhdeksässä lukiossa maakunnan 16 lukiosta seitsemän on virallinen keskiarvoraja.

Niistä kuudessa lukiossa sillä keskiarvolla pääsikin viime vuonna sisään. Vaikka virallinen raja on seitsemän, niin tapauskohtaisesti on voitu ottaa opiskelijaksi myös opiskelijoita, joiden keskiarvo on jäänyt seitsemän alapuolelle, jos vapaita paikkoja on. Näin tehdään esimerkiksi Eurajoen ja Kokemäen lukioissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos