Herkkuja krookkalais-kreikkalaiseen tapaan - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Herkkuja krookkalais-kreikkalaiseen tapaan

Kansalaisopiston syyskauden alkajaisiksi Merikarvialla järjestettiin ruokakurssi, jota ohjasi kotitalousopettaja Anja Pouttu Espoosta, syntyjään Välimaan tyttö Krookasta.

Anneli ja Hannele Jokisalo valmistivat tsatsikia ja viininlehtikääryleitä.

13.8. 6:15

Seija Väre

Illan krookkalais-kreikkalainen menu oli hengästyttävän pitkä ja siinä riitti kokeilla puuhaa. Ensin piti paloitella aineet, itkeä sipulikyyneleitä ja ruskistaa munakoiso, leipoa pitaleipä, sitten paistaa härkis- ja vuohenjuustotäytteiset kebakot sekä valmistaa kreikkalainen uunikala siiasta ja ahvenista kasvispetillä. Lisäksi piti tehdä tsatsiki ja kreikkalainen salaatti sekä kääriä viininlehtikääryleet. Jälkiruuaksi filotaikinasta taiottiin pähkinätäytteisiä pistaasi-sitrusrullia. Tähän kaikkeen tarvittiin kymmen-kunta kurssilaista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos