Sankarihautojen kunnostus jatkuu seurakunnan 15 000 euron laajan kansalaiskeräyksen turvin - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Sankarihautojen kunnostus jatkuu seurakunnan 15 000 euron laajan kansalaiskeräyksen turvin

Ensimmäinen rivi kunnostettiin alkukesästä kustannusarvion saamiseksi. Korjaushanketta varten on perustettu toimikunta, jonka vetäjänä toimii perinneyhdysmies Heikki Moilanen.

Seurakunnassa on uusittu kesän aikana sankarihautojen ensimmäiset rivit koko hankkeen kustannusten arvioimiseksi. Sankarivainajien hautakiviä on yhteensä 213. Hanketta aiotaan rahoittaa myös kansalaiskeräyksellä.

25.9.2021 13:15

Merikarvian seurakunnan kirkkovaltuusto haluaa sankarihautausmaan arvoiseensa kuntoon. Perustetun toimikunnan aloittama työ jo näkyy, mutta hanke on kesken rahoitusjärjestelyjen vuoksi.

Kirkkovaltuusto hyväksyi osaltaan hankkeen kustannusarvion 53 800 euroa, ja kunnostusta jatketaan ensi vuonna. Näin kustannukset jakautuvat kahdelle vuodelle. Seurakunnan talousarviossa tälle vuodelle ei ole tähän projektiin määrärahoja, joten hankkeen rahoittamiseksi organisoidaan kansalaiskeräys ja haasteensa saavat myös kunta ja paikalliset yritykset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos