Kulta- ja hopeaesineillä on kysyntää – vioittuneet esineet ovat usein romua tunnearvosta huolimatta - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Kulta- ja hopeaesineillä on kysyntää – vioittuneet esineet ovat usein romua tunnearvosta huolimatta

Merikarvialla asiakkaiden arvokoruja ja -esineitä punnitaan ja arvotetaan tiistaina. Kankaanpäässä Suomen Arvo-ostot Oy arvottaa asiakkaiden esineitä torstaina.

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää. Kuluttaja arvioi usein korustonsa yläkanttiin, kun ei tiedä kuinka monen karaatin kulta on kyseessä. Näistä asiakas olisi saanut 20 euroa ja tinkaamisen jälkeen 25 euroa.

31.10. 15:15

Omistatko tarpeetonta kultaa, hopeaa, arvokelloja tai vanhoja rahoja, jotka haluat vaihtaa rahaksi. Merikarvialla mahdollisuus on tiistaina, kun ostoauto kaartaa K-Marketin parkkipaikalle.

Mahdollinen arvotavara on hyvä koota hyvissä ajoin, että tietää mistä oikeasti haluaa luopua. Esimerkiksi merkityksettömät päivämäärät sormuksissa on hiottavissa pois, joten ne sinällään eivät ole ”romutettavia”. Esineillä saattaa olla myös tunnearvoa, joten ostohinta voi olla pettymys.

Panttitoimistojen hinnoittelussa esimerkiksi 14 karaatin kullan grammahinta on 23 euroa, ja 24 karaatin kullassa jo 41 euroa.

Varsinkin kullalla ja hopealla on kysyntää uusiokäyttöön. Liikkeellä on useita eri yrityksiä, ja jotkut lähestyvät jopa puhelimitse. Kaupat kannattaa tehdä vasta silloin, kun hinta tyydyttää, myyntipakkoa ei ole vaikka arvoa mittauttaakin. Asiantuntijana ostaja osaa katsoa, minkä karaatin kullasta on kyse. Pitoisuudet ovat oleellisia.

Korujen ja arvokellojen lisäksi ostoyritystä kiinnostaa merikarvialaisten pöytähopeat, hammaskulta, militaria ja vanhat setelit sekä kunniamerkit.

Merikarvialla Suomen Arvo-Ostot Oy arvottaa tavaraa ostoautossaan tiistaina kello 10–17 K-Marketin parkkipaikalla ja Kankaanpäässä torstaina samaan aikaan Citymarketin parkkipaikalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos