Ollapa nuori Merikarvialla tai Helsingissä: Alueellisten ja sosiaalisten erojen vaikutus näkyy nuorten poluilla aikuisuuteen - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Ollapa nuori Merikarvialla tai Helsingissä: Alueellisten ja sosiaalisten erojen vaikutus näkyy nuorten poluilla aikuisuuteen

Maaseudun nuoret joutuvat tekemään heti peruskoulun päättyessä isoja ratkaisuja puntaroidessaan, pitääkö heidän muuttaa kotoaan toiselle paikkakunnalle voidakseen opiskella.

Myönteistä nuorisotutkimuksessa on haja-asutusalueilla asuvien kannalta se, että he osaavat omalla tavallaan pitää hauskaa, harrastaa ja ylläpitää ystävyyksiä.

4.11. 19:15

Nuoret ajassa -seurantaan osallistuneet nuoret tulevat erilaisista sosiaalisista taustoista. He edustavat monia äidinkieliä, uskonnollisia ja etnisiä taustoja; tyttöjä ja poikia on ollut mukana suurin piirtein saman verran.

Sata nuorta, sata polkua aikuisuuteen -teos nostaa esiin, miten osalla nuorista on ulottuvillaan merkittäviä resursseja, jotka tukevat heidän arkeaan ja elämänvalintojaan, kun taas toisten nuorten lähtökohdat ovat haastavammat, ja he joutuvat ponnistelemaan enemmän valintojensa eteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos