Syksyn yo-kirjoituksissa Merikarvialla kymmeniä tutkinnon hajauttajia – kolmelle valkolakki - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Syksyn yo-kirjoituksissa Merikarvialla kymmeniä tutkinnon hajauttajia – kolmelle valkolakki

Merikarvian lukiosta kolme ylioppilasta. Onnittelemme!

Useimmat lukiolaiset hajauttavat yo-kirjoitukset kahteen tai kolmeen osaan Merikarvialla niin kuin koko Suomessakin. Valkolakkia juhlii nyt Merikarvialla kolme.

11.11. 15:54

Merikarvian lukiosta on ylioppilastutkinnon suorittanut Nikola Eino Antti Ilmari, Penttilä Ellaliina Eriika ja Taimi Irene Airi Hannele.

Abiturientit eli kolmatta vuotta lukiota käyvät suosivat rehtori Pasi Kosken mukaan tutkintoa hajauttaessaan syksyisin englantia, historiaa ja lyhyttä matematiikkaa.

Hajauttaminen on nykyisin enemmän sääntö kuin poikkeus. Lukiolaisista tutkintoa hajauttaa kahteen tai kolmeen osaan 32 lukiolaista.

Lukion 2. vuosikurssilaisille opinto-ohjelmaan sopii hyvin, että esimerkiksi terveystieto on kirjoitettavissa jo toisen vuoden keväällä. Näin tutkinnon voi jakaa kolmeen osaan ja silti saada valkolakin kolmessa vuodessa.

Merikarvian lukion opiskelijoista 7 hajauttaa tutkintoaan kolmea vuotta pidemmäksi ajaksi. Abiturientteja on tänä lukuvuonna 17. Lukion aloitti 16 opiskelijaa syksyllä 2021.

Syksyllä 2021 ylioppilaaksi valmistuu tänä vuonna noin 4 200 henkilöä. Heistä noin 200 on suorittanut tutkintonsa pakolliset kokeet jo aiemmin, mutta saanut opintonsa valmiiksi vasta syksyn 2021 aikana.

Syksyn ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautui kaikkiaan noin 45 300 kokelasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos