Metsäpolulla Tuorilassa: Mikä eläin tekee tällaisen läjän? - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Metsäpolulla Tuorilassa: Mikä eläin tekee tällaisen läjän?

Puolukat näkyvät maistuneen eläimelle.

16.11. 15:00

Kun toimittaja asteli lähimetsään Tuorilassa ja törmäsi polulla kuvassa olevaan ulostekasaan, hänen aistinsa terästäytyivät ja ihokarvat nousivat pystyyn. Hän oli vakuuttunut, että vain karhu jättää jälkeensä noin jälkeen noin valtaisan kakkakasan.

Kun ulosteen joukossa vielä näkyi punaisia puolukoita, hän oli vakuuttunut, että kyseessä on metsän kuningas, mesikämmen. Hän näki jo mielessään makoisat klikkiotsikot asutuksen läheisyydessä taivaltavasta suurpedosta, kunnes hirvitalousaluesuunnittelija Joni Saunaluoma palautti hänet maan pinnalle.

Saunaluoma kertoi, että pelkän valokuvan perusteella on vaikea varmuudella sanoa, mikä eläin on kyseessä, mutta kyseessä ei ainakaan ole karhu. Hänen mukaansa karhun ulostepötkylät ovat selvästi paksummat kuin kuvassa olevat.

Hän arvioi, että kyseessä saattaa olla supikoiran uloste. Paikka lienee eräänlainen eläimen vessa.

”Supikoira on saattanut asettua jo talveksi aloilleen. Kun se asettuu koloonsa, sillä on tapana käydä ulostamassa aina samaan paikkaan”, Saunaluoma sanoi.

Koittankosken metsästysseuran porukoissa toimiva Saunaluoma kertoi, että Merikarvialla ei ole suurpedoista ollut minkäänlaista kohua. Yhden susiparin reviiri ulottuu Koittankoskelle, mutta sudet pysyvät syvällä korpien keskellä, joten ne eivät ihmisiä säikyttele.

Alueen hirvipopulaatio on pienentynyt, ja sen näkee siitäkin, että hirvikolarit Merikarvialla ovat vähentyneet vuosi vuodelta. Edellisvuonna Merikarvialla sattui 10 hirvikolaria, viime vuonna 5 ja tänä vuonna on sattunut ainoastaan yksi hirvikolari.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos