Katso historialliset kuvat: Amerikkaan lähtöön löytyi monta perustelua – ”kylän nuijista tuli mistereitä ja pöllömpikin selvisi” - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Katso historialliset kuvat: Amerikkaan lähtöön löytyi monta perustelua – ”kylän nuijista tuli mistereitä ja pöllömpikin selvisi”

Yli 100 vuotta sitten matka Amerikan mantereelle kesti lähes kuukauden ja matkalla ilmaantui monta yllätystä ennen kuin talorahoihin päästiin kiinni. Rankkoja ja vaarallisiakin töitä löytyi erityisesti kaivoksista, metsäsavotoilta ja rautatietyömailta.

Siikaisten Heikinkartano Otamolla täyttyi siirtolaisuudesta kiinnostuneista. Amerikassa ja Kanadassa oleva kolmas sukupolvi ei enää suomen kieltä välttämättä osaa, mutta sukulaisyhteyksiä moni siikaislainen vaalii ja hakee lisää.

29.11.2021 11:00

Ihmeellinen ja jännittävä on ollut monen siirtolaisen matka Suomesta Amerikkaan. Kun Vaasan silloisesta läänistä suorastaan rynnättiin 158 400 ihmisen joukolla Amerikkaan vuosina 1870-1914, lähtemisen hinku ulottui selkeästi myös Pohjois-Satakuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos