Tosi jouluihminen loihtii yrittäjänä mahdollisuuksia myös muille – joulumyyjäispöydät katettuna viikonloppuna - Elämänmeno - Merikarvia-lehti

Tosi jouluihminen loihtii yrittäjänä mahdollisuuksia myös muille – joulumyyjäispöydät katettuna viikonloppuna

Joulumyyjäiset pystyyn kimpalla Herkkupuotiin. Yhdessä tekemällä tunnelma nousee kattoon. Portsaria tarvitaan laskemaan 20:een, kun rajoitukset iskivät juuri perjantaina – malttia.

Herkkupuodin yrittäjä Krista Uusimäki tunnustautuu jouluihmiseksi, niinpä jouluvalot syttyvät hyvissä ajoin ja koristelut. Ensin leivotaan muille ja sitten itselle.

10.12.2021 21:51

Nyt leivotaan niin, että kiireisillekin riittää. Välillä on hyvä turvautua ammattilasten tuotteisiin, jos oma osaaminen on kyseenalaista.

Kiireinen on ollut myös Merikarvian Herkkupuodin yrittäjä Krista Uusimäki. Monena iltana uunit ovat olleet kuumana vielä kello 22 aikaan.

”Hommasin toisen uunin. Nyt minulla on sekä kiertoilmauuni että tavallinen”, konditoriayrittäjä Uusimäki iloitsee lisäavusta.

Tänä jouluna hän aikoo tehdä laatikot omaan käyttöön itse. Joulumyyjäisiin myyntiin niitä tuo viikonloppuna Laineen Kati.

Myyjäisiin Uusimäki on tehnyt tunteella kakkuja ja pikkuleipiä. Eikä mitään tavallisia, sillä kuivakakkuihinkin hän tekee upeat kuorrutukset. Oma suosikki on Kentin kakku, joka löytyy aina myös omasta joulukattauksesta.

”Myös kinkku on jo paistettu”, Uusimäki vinkkaa vitriinistä löytyviin suolaisiin välipaloihin.

Jouluvalmistelut Uusimäki aloittaa jo alkusyksystä, jouluihminen kun on. Oman puodin joulukoristeluista ja tunnelmasta huomaa, että virityksiä on tehty tunteella.

Uusimäki iloitsee, kun haasteen myyjäisistä otti vastaan moni muukin. Herkku-Puodin myyjäisissä pöydät katetaan myös kalatuotteista, käsitöistä ja yllätyksellisisistä lahjatavaroista.

Lauantaina Merikarvialla pääsee samalla tohinalla useampiinkin myyjäisiin, sillä myös seurakunnan joulumyyjäiset ovat lauantaina klo 10 alkaen ja Kirsti Laineen joulukuisti on Alakylässä avoinna sunnuntaina klo 12-15.

Herkkupuodin joulumyyjäiset järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 11.-12. joulukuuta kello 10-15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos