Talvinen maalaissalaatti

Salaatti valmistuu näppärästi paahtaen: pellille ladotaan juureksia, broileria, viinirypäleitä ja krutonkeja, ja annetaan uunin hoitaa kypsennys. Runsas salaatti viimeistellään keitetyllä kananmunalla ja avokadolla.

6.2. 13:15
Määrä4 annosta
Valmistusaikavalmistusaika 40 min
  • 500 g

    juureksia, esimerkiksi keltajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa

  • 200 g

    tummia viinirypäleitä

  • 400 g

    broilerin sisäfileetä

  • 4 viipaletta

    maalaisleipää

  • 5 dl

    pieneksi revittyä lehtikaalia

  • 4

    keitettyä kananmunaa tai uppomunaa

  • 2

    avokadoa

Kastike:

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 rkl

    sitruunamehua

  • 2 tl

    vaahterasiirappia

  • 1 tl

    dijoninsinappia

  • ⅓ tl

    suolaa

Lisäksi:

  • oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria myllystä

■ Kuori juurekset ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille rypäleiden kanssa. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda juureksia 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia.

■ Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi ripotella päälle vielä kuivattua chiliä ja oreganoa. Laita broileri pellille. Jatka paistamista 10 minuuttia.

■ Kuutioi leivät. Laita ne pellille lehtikaalin kanssa. Valuta päälle hieman öljyä. Paahda noin 5 minuuttia.

■ Nosta juurekset, rypäleet, broileri, leipä ja lehtikaali tarjoilulautasille. Lisää keitetyt kananmunat ja viipaloidut avokadot.

■ Yhdistä kaikki kastikkeen aineet. Tarjoa salaatin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos