Porilainen perheneuvoja ja psykoterapeutti Heikki Kruus muistuttaa, että korona-ajan kaikki vaikutukset näkyvät vasta viiveellä, mutta vastaanotoilla näkyy jo nyt, että parisuhteissa ja perheissä voidaan paikoin huonosti. Oman tilan ja autonomian puute ahdistaa monia.

Korona toi parisuhteisiin uudet ongelmat: Nyt tapellaan etätöistä, rokotteista ja omasta tilasta – myös lähisuhdeväkivalta ja pettäminen ovat lisääntyneet

Porin perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvoja ja psykoterapeutti Heikki Kruus näkee vastaanotolla huolestuttavan ilmiön: Osa aikuisista on väsynyt niin vanhemmuuteen kuin parisuhteeseen.


12.3. 19:00

Kaksi vuotta kestänyt korona-aika on tuonut parisuhdeneuvontaan ihan uudenlaiset ongelmat, jotka ovat kiristäneet aikuisten hermoja äärirajoille.

”Etätyöt ja etäkoulut ovat tuoneet uusia ongelman aiheita. Varsinkin lapsiperhearki on muuttunut, kun ollaan tiiviisti neljän seinän sisällä. Siihen päälle pitkät karanteenit ja koronaan sairastumiset vuoronperään. Se on monille ahdistavaa”, toteaa Porin perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvoja, psykoterapeutti Heikki Kruus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos