Satakunnassa testataan väestöhälyttimiä – normaali käytäntö aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina

Pelastuslaitos tiedottaa, että se testaa väestöhälyttimiä maakunnassa maanantaina 7. maaliskuuta.

Satakunnan pelastuslaitos testaa väestöhälyttimiä maanantaina.

7.3. 9:05

Maanantaina 7. maaliskuuta kello 12 koetestataan väestöhälyttimien toimintaa Satakunnassa yleisellä vaaramerkillä. Testaus ei liity Ukrainassa käytävään sotaan, Satakunnan pelastuslaitos tiedottaa.

Väestöhälyttimien peitto on Satakunnassa pääsääntöisesti kaupunki- ja taajama-alueilla. Väestöhälyttimiä testataan säännöllisesti. Järjestelmää ylläpidetään todellisten tilanteiden varalta ja hälyttimien testaus tapahtuu säännöllisesti kuukausittain. Kokeilumerkki soitetaan aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 12.

Kokeilumerkki on yhtämittainen tasainen hälyttimen ääni, joka kestää seitsemän sekuntia. Se ei edellytä ihmisiltä toimenpiteitä, eikä tiedustelusoittoja saa soittaa hätänumeroon. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina testataan myös tv:n vaaratiedotejärjestelmää kello 11.20. Radion hätätiedotejärjestelmää kokeillaan vuosittain 11. helmikuuta.

Pelastuslaitos muistuttaa, että todellisessa tilanteessa yleinen vaaramerkki on yhden minuutin pituinen seitsemän sekuntia kestävä nouseva äänimerkki ja seitsemän sekuntia kestävä laskeva äänimerkki tai kuuluttamalla annettu varoitus. Vaara ohi -merkki on minuutin mittainen tasainen äänimerkki.

Väestöhälyttimillä annetaan varoitus uhasta, joka edellyttää ihmisten suojautumista sisätiloihin. Hälytystä täydennetään aina radiossa ja televisiossa välitettävällä vaaratiedotteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos