Messut ja markkinat samana viikonloppuna

Merikarvialainen Anne-Mari Tarkkio on yksi messujen panelisteista.

28.3. 9:00

Ensi viikonloppuna Tuorilassa järjestettävistä Terve ruoka -messuista tuli hetkessä erittäin ajankohtaiset Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Omavaraisuuden ja huoltovarmuuden ylläpito on näinä aikoina entistä tärkeämpää.

Lauantaina messuilla järjestetään paneelikeskustelu, johon osallistuvat julkkisvieraina hiihtäjälegenda Juha Mieto ja sosiaalisesta mediasta tunnetuksi tullut Jesse Pynnönen. Paikalliset osallistujat ovat nuori maaseutuyrittäjä, viljelijä ja "isännätär" Annemari Tarkkio ja kotimaisen ruuan esille tuomisesta palkittu paikallinen K-kauppias Janne Vuollo.

Miltä suomalaisen ruokalautanen tulee näyttämään tulevaisuudessa? Keskustelussa kuullaan panelistien ennustuksia ja toiveita. Paneelikeskustelun juontaa Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

Maa- ja kotitalousnaisten johtamassa kokkisodassa valmistetaan nopea välipala tai lounasateria kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen. Kokkisodassa kisailevat Miedon ja Pynnösen lisäksi merikarvialaiset koululaiset. Kuka vie voiton ja millaisella annoksella?

Terve ruoka -messut järjestetään 2.–3. huhtikuuta kello 11-17 Tuorilassa Koivuniemen Herran Farmin Messunavetassa. Liput ovat myynnissä www.terveruokamessut.fi:ssä.

Samana viikonloppuna Merikarvialla on markkinat Ylikylässä Seon pihassa kello 10 alkaen. Lauantaina 2.4. Seon piha-alue täyttyy kenkä-, palvi- ja koppamyyjistä. Myyntikojuista löytyy lisäksi pullaa, lakuja, vaatteita ja säilykkeitä. Lapsille ohjelmassa on tivoli.

Jesse Pynnönen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos