Tori täyttyi keskellä viikkoa

Suomen Tapahtumatrion järjestämä suurtoripäivä veti väen torille.

Kyllä kannatti lähteä, kuuluivat torikauppiaat puhuvan toisilleen, kun aurinko lämmitti syysilmaa ja houkutti suurtoritapahtumaan mukavasti väkeä.

21.9.2022 11:17

Merikarvian perinteinen toripäivä perjantaina, mutta poikkeuksellisesti tori täyttyi myyjistä keskiviikkona. Syksyn jo saavuttua joukko torimyyjiä oli lähtenyt reippaasti liikkeelle suurtoripäivien nimellä.

Onneksi aurinko lämmitti ihanasti ilmaa. Myyjät vaikuttivatkin tyytyväisiltä ostoksille saapuneeseen väkimäärään.

Tarjolla oli kaikenlaista huonekaluista lakritsaan je kengistä pakurivoiteeseen.

”Suurtoripäivät ovat noin 20 kauppiaan porukka, jotka kiertävät ympäri Suomen toreja. Suurtoripäivien taustalla järjestäjänä häärää Suomen Tapahtumatrio”, Satu Saarikoski kuvailee.

Idea Suurtoripäivistä syntyi koronapandemian aikaan.

”Torikauppiaat tarvitsivat työtä ja kaikki isommat tapahtumat oli peruttu. Torimyyntiä ei kuitenkaan kielletty. Ja itseasiassa se olikin myös korona-aikaan yksi turvallisimmista kaupan muodoista. Kaupankäynti tapahtuu ulkoilmassa ja turvavälit on helppo pitää”, Saarikoski toteaa.

Koska toripäivien järjestämiseen tarvittiin organisaatio, joka hoitaa kaikki käytännön järjestelyt, kuten torien varaamiset, lehti-ilmoitukset, tienvarsien kyltitykset ja sähkön saannin, syntyi Suomen Tapahtumatrio. Sen perustivat Juha Heikkinen, Marko Latvala ja Esa Hyyppä.

”Suurtoripäivä-kiertue on aina kerrallaan 5–6 päivän mittainen. Merikarvialta jatkamme Kauhajoelle, Teuvalle, Isokyröön ja Laihialle. Yritämme minimoida myös polttoainekustannuksia kiertämällä lyhyillä välimatkoilla koko kierroksen.”

Suurtoripäivät osoittautuivat niin suosituiksi sekä asiakkaiden että kauppiaidenkin keskuudessa, että toiminta jatkuu, vaikka isojakin tapahtumia saa jo järjestää. Kiertuekausi alkaa huhtikuulla ja loppuu lokakuun lopussa. Sen jälkeen myyjät keskittyvät joulumyynteihin eri joulutoreilla ja -messuilla.

”Monet kauppiaat ovat korvanneet isot markkinat ja messut näillä Suurtoripäivillä. Etuna meillä on kohtuulliset paikka- ja mainosmaksut, näyttävä markkinointi, monta työpäivää viikolle, pienet siirtymät ja tietenkin mahtava kauppiasporukka. Meillä on aina mukava tunnelma toreilla, satoi tai paistoi. Kun tekee työkseen sitä, mistä tykkää, niin se välittyy myös asiakaspalveluun ja toreilla viihdytään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos