Ravitsemuksen kannalta ei ole yhdentekevää, syökö keitettyä puuroa vai tuorepuuroa

Puuron keittäminen tehostaa muun muassa kauran beetaglukaanin terveyshyötyjä.

Puuro on maistuu monelle etenkin aamupala-aikaan.

7.11. 6:00

Puuro on yksi suomalaisten suosituimpia viljaruokia, ja monille erityisen tärkeä osa aamupalatottumuksia. Syömästämme täysjyväviljasta keskimäärin noin viidesosa on peräisin puurosta. Puuro on Suomessa ruisleivän jälkeen toiseksi merkittävin täysjyväviljan lähde, josta saa erityisesti hiilihydraatteja ja ravintokuitua, mutta myös proteiinia, B-ryhmän vitamiineja ja monia kivennäisaineita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos