Norkoolin päiväkodin lapsille Yrittäjänaisilta pelilahjoitus

Marraskuinen lahjakimara otettiin varhaiskasvatuksessa ilolla vastaan.

Merikarvian Yrittäjänaisten puolesta pelilahjoitusta Norkoolin päiväkodille olivat luovuttamassa Nina Anttila ja Kati Niittyniemi, kuvassa, Merja Venerannan kanssa. Asser Kuusisto ja Andrei Ojamo löysivät heti mieleisensä vempaimet.

21.11. 11:57

Hattivattien alle 3-vuotiaiden osasto sai heti leikkeihinsä uuden värikkään vaakalelun. Se helisi, keinui ja värisi. Toiminnallisuutta testanneet Andrei Ojamo ja Asser Kuusisto olisivat mielellään maanantaina avanneet Merikarvian Yrittäjänaisilta saamaansa leluerän muitakin laatikoita, mutta päivän ohjelmassa oli ensin ulkoilua ja ruokailu.

Varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Rintamäki kertoi pelien tulevan päivän mittaan käyttöön. Entisiä pelejä kun on jouduttu eliminoimaan ahkeran leikinnän jäljiltä huonokuntoisina.

”Meillä on 130 lasta, joten tarpeeseen tuli. Ennen kuin päivä on lopussa niin nämä kaikki ovat käytössä”, Rintamäki kiitteli.

Yrittäjänaisten puolesta pelejä luovuttaneet Nina Anttila, Kati Niittyniemi ja Merja Veneranta olivat ennakkoon varmistaneet yhdistyksen sihteerin ja päiväkodin tarpeet tuntevan työntekijän Merita Mäkisen asiantuntemuksella, että hankitut pelit olivat sekä opettavaisia, eri ikäisille tarkoitettuja että osin myös ennen kokemattomia uutuuksia.

Yrittäjänaisten lahjoituksen arvo oli 300 euroa. Sillä saatiin hankittua 15 peliä.

”Täällähän on käynnissä joulu”, arvio joulutunnelmaa tuonutta lahjoitusta varhaiskasvatuksen opettaja Elina Juhola. Alan ammattilaisena hän kokee tärkeäksi, että pelatessa lapsen ja aikuisen välille luodaan tärkeää suhdetta.

Joulu onkin yleensä aikaa, jolloin isommatkin lapset innostuvat uudestaan vanhoista perhepelien klassikoista.

Norkoolin päiväkodissa myös digiajan iPadit ovat Rintamäen mukaan päivittäisessä käytössä lelujen ja kirjojen rinnalla. Digiosaamista vaaditaan viimeistään kouluvuosina, joten tuntumaa tarvitaan.

Norkoolin puolesta pelit vastaanottaneet Kirsi Rintamäki, Elina Juhola ja Anne Huhtala iloitsivat Andrein ja Asserin kanssa Yrittäjänaisten Nina Anttilan, Merja Venerannan ja Kati Niittyniemen luovuttamista lahjoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos