Tutustu ja ota opiksi: Päivä paloasemalla on koko perheen tapahtuma lauantaina – miten toimit, kun sähkökatkos on totta

Palo- ja pelastustoimen saadessa hälytyksen täytyy olla nopea. Päivä paloasemalla -tapahtumassa Merikarvian paloasemalla pääset kokeilemaan myös varusteita.

24.11. 13:54

Päivä Paloasemalla -tapahtumassa esitellään palokuntien toimintaa sekä paloautoja ja -kalustoa. Aamupäivän tehtävärasteilla kello 10–12 opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, joten tapahtuma sopi hyviin koko perheelle.

Tilaisuudessa harjoitellaan alkusammutusta ja turvallista poistumista. Äksöniä on luvassa, kun päälleen voi vetää pelastajien varusteita ja opetella palovaroittimien huoltamista. Paljon puhuttu teema viime aikoina on ollut myös varautuminen sähkökatkoksiin. Tapahtumassa saat tietoa, miten katkoksen sattuessa toimitaan.

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 26. marraskuuta alkaen 1. joulukuuta saakka.

Miltä tuntuisi olla pelastustehtävissä. Kello 12–14 erityisesti yli 16-vuotiaille on suunnattu mahdollisuus tutustua ensihoitoon, pelastustoimeen ja lähimmäisen auttamiseen. Pelastustoimi on myös antoisa harrastus, josta voi saada kimmokkeen suuntautua alan ammatteihin.

”Tule keskustelemaan, koe hetki pelastajana, savusukeltajana ja ensihoitajana. Opastamme muun muassa sydäniskurin käyttöön ja puramme autoa potilaan irrottamiseksi onnettomuuspaikalla”, Merikarvian sopimuspalokunnan väki kutsuu.

Pelastusviranomaiset ja sopimuspalokuntalaiset ovat monessa mukana. Käy tutustumassa lauantaina 26. marraskuuta Merikarvian paloasemalla kello 10–14 niin tiedät enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos