Lehden ensimmäinen päätoimittaja muistelee – "Työ Merikarvia-lehdessä oli urani rakkainta aikaa”

Päätoimittaja kirjoitti jutut, hankki ilmoitukset ja kehitti filmitkin.

Tasapuolisuus ja ihmisläheisyys olivat päätoimittaja Lea Blombergille tärkeitä lehdenteon periaatteita.

14.12.2022 17:15

Nykypäivän toimittaja kuuntelee aivan kauhuissaan Merikarvia-lehden ensimmäisen päätoimittajan Lea Blombergin tarinointia lehden alkuajoista. Kun lehti vuonna 1982 perustettiin, sai päätoimittaja huolehdittavakseen paitsi lehden toimitustyön, myös ilmoitusten myymisen, niiden puhtaaksi kirjoittamisen ja jopa filmien kehittämisen.

Blomberg itse ei työmäärästä ollut moksiskaan.

”Ei se ollut yhtään kauheaa. Olin innoissani, kun pääsin työhön, josta olin jo pitkään unelmoinut. Olin halunnut tehdä jotain luovaa työtä, mutta menin nuorena naimisiin ja perheeseemme syntyi kolme lasta. Mieheni oli yrittäjä. Ei siinä oikein voinut lähteä muualle opiskelemaan, Blomberg muistelee.

Hän pitää loppujen lopuksi hyvänä sitä, että kaikki toiveet eivät heti toteutuneet.

”Vaikkei minulla ollut alan koulutusta, joitakin kursseja lukuun ottamatta, niin oli hyvä, että olin ehtinyt nähdä elämää monelta eri kantilta ennen toimittajaksi ryhtymistä. Toimittajan ammatin oppi siinä lehteä tehdessä”, hän juttelee.

Hän korostaa koko lehden perustajaporukan hienoa yhteishenkeä.

”Aina sain tarvittaessa apua muilta. Meillä oli hyvä me-henki ja puhalsimme yhteen hiileen. Työ Merikarvia-lehdessä oli urani rakkainta aikaa.”

Erityisesti hänen mieleensä on jäänyt menestys valtakunnallisessa paikallislehtikisassa. Merikarvia-lehti sijoittui hänen aikanaan koko kisan kakkoseksi. Vuonna 2006 lehti sijoittui samassa kilpailussa kolmanneksi Antero Karppisen toimiessa päätoimittajana.

Työssään päätoimittajana Blomberg piti tärkeimpinä periaatteina tasapuolisuutta ja ihmisläheisyyttä.

”Ei ole niin pientä mökin mummoa, ettei hänestä voisi tehdä juttua lehteen. Jutun aiheina kaikki paikkakunnalla ovat yhtä tärkeitä. On oltava myös monipuolinen. Juttuja tulee tehdä kaikilta eri aloilta. On myös hyvä saada lehteen lukijoiden omia kirjoituksia”, Blomberg luettelee hyvän paikallislehden ominaisuuksia.

Hänen aikanaan lehden levikki saatiinkin hyvälle tolalle. Lehti sai myös paljon lukijoita muilta paikkakunnilta.

Lea Blomberg työskenteli Merikarvia-lehdessä kaikkiaan kahdeksan vuotta. Sen jälkeen hän työskenteli useissa muissa satakuntalaisissa lehdissä.

Blomberg loi lehdelle vahvan perustan, joka kantaa tähän päivään saakka. Pienen kunnan lehti saa juhlia 40-vuotista taivaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos