Alkuviikoksi luvassa kylmiä öitä – Keskiviikkona Satakuntaan iskee lumimyräkkä puuskaisen tuulen kera

Viikon alku tuo Satakuntaan jopa yli kymmenen asteen pakkasia.

Pakkasen povataan kiristyvän Satakunnassa. Merikarviana Kalpakalla aurinko paistoi maanantaina ja hiihtämässä oli myös koululaisia.

6.3. 13:45

Satakunta

Uusi viikko alkaa Satakunnassa talvisessa säässä. Forecan päivystävä meteorologi Joonas Koskela kertoo, että uutta lunta sataa seuraavien päivien aikana todennäköisesti muutaman sentin verran.

Alkuviikon pakkaslukemat riippuvat Koskelan mukaan paljon pilvisyydestä.

”Jos on selkeämpää, pakkanen pysyy liki 10 asteessa, jos taas pilvisempää, lämpötila on lähempänä 5 pakkasastetta.”

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä voi olla Koskelan mukaan kymmenenkin astetta pakkasta. Yön vaihtuessa aamuun pakkanen lauhtunee muutamalla asteella.

Koskela arvioi, että maanantaista on tulossa Satakunnassa melko pilvinen päivä, joskin pilvipeite saattaa paikoin rakoilla. Mereltä voi ajautua joitakin heikkoja lumikuuroja, mutta tuuli on heikkoa.

”Päivällä on todennäköisesti viitisen astetta pakkasta, ja yöksi kylmenee reilusti.”

Tiistaista on ennusteiden valossa tulossa maanantaita selkeästi aurinkoisempi päivä.

Koskela kertoo, että Satakunnan alueelle näyttäisi tuolloin yltävän Länsi-Suomen yllä oleva laaja selkeä alue.

”Aurinko lämmittää varmaan sen verran päivällä, että pakkanen pyörii viiden asteen tienoilla. Yöstä sen sijaan näyttäisi tulevan aika kylmä, lämpötila tippuu jopa –15 asteeseen.”

Tuuli on ennusteiden mukaan tiistainakin heikkoa.

Keskiviikkona sää muuttuu epävakaammaksi. Melko voimakas matalapaine lähestyy lounaasta ja tuo Satakuntaankin lumipyryä ja navakkaa puuskaista tuulta.

”Sellainen lumipyryn poikanen iskee. Voimakkaimmat sateet tosin näyttävät tämän hetken ennusteiden mukaan painottuvan etelärannikolle”, Koskela sanoo.

Hän arvioi, että Satakuntaan ei kerry lunta kovinkaan montaa senttiä. Ajokeli muuttuu kuitenkin todennäköisesti huonoksi keskiviikkoaamuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos