Eläkkeensaajilla menojalka vipatti – kutsutanssit vetivät parisataa ihmistä

Sirkka Seppälä
Eläkkeensaajilla menojalka vipatti – kutsutanssit vetivät parisataa ihmistä

Eläkkeensaajien kutsutansseissa Rantahuoneen parkettia kävi testaamassa noin parisataa henkeä.

Sirkka SeppäläMerikarvia

Rantahuoneella oli vipinää, kun kutsutanssit houkuttelivat eläkeläisiä ympäri satakuntaa.

Valmistelut aloitettiin hyvissä ajoin. Yläkerta oli koristeltu edellisenä iltana valmiiksi koivunoksin ja ruususomistein. Tarjoilusta huolehtivat emännät, joilla olikin melkoinen touhu päällä. Voileivät piti myös saada edellisenä iltana valmiiksi, onneksi näppäriä tyttösiä löytyi emäntien avuksi. Seuraavana aamuna piti laittaa tienvarsikyltit paikoilleen. Piti olla myös liikenteenohjaajat, lipunmyyjät ja tietenkin ovella henkilöt, toivottamassa vieraat tervetulleeksi. Makkaranpaistovälineet piti koota valmiiksi ja sateenvaralle pystytettiin myös teltta. Ilmassa oli suuren juhlan tuntua.

Väkeä saapui linja-autolla, omilla autoilla ja osa jopa kävellen kauniista säästä nauttien. Aluksi puheenjohtaja Veikko Salmi toivotteli vieraat tervetulleeksi, jonka jälkeen laulettiin yhdessä Eläkkeensaajien laulu. Tämän jälkeen Laulukööriläiset esittivät kolme laulua, säestäjänä meidän oma poika Arvo Mäkinen. Sihteeri Sirkka Seppälä luki runon minäkö keski-ikäinen? Tämä runo sai monet kuulijat hymyilemään. Sitten oli vuorossa sukkahousulaulu ja mainoskatko. Oli myös asiaa laihduttamisesta ja toistamiseen Laulukööriläisten esityksiä, ”Matti ja töppö” oli arvontaa ja lopuksi tanssia Duo Kulkureitten tahdissa.

Voileivät ja kahvi kävivät hyvin kaupaksi ja makkaran paistopaikalla oli väkeä jonoksi asti. Makkaranpaistossa hääri varapuheenjohtaja Simo Seppälä ja hänen apunaan Erkki Viljanen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio