Kalenteri valmis: Merikarvian miehet virittävät 150-vuotisjuhlatunnelmaa

Kunta juhlistaa 150-vuotistaivaltaan toiminnallisella komeudellaan.

Petri Hakosalo
Kalenteri valmis: Merikarvian miehet virittävät 150-vuotisjuhlatunnelmaa

Tammikuun elinvoimaa. Merikarvia aloittaa juhlavuotensa voimailijoiden yhdistyksen vimmalla.

Merikarvian kunnan mieskalenteri on nyt ilmestynyt. Kunnan 150-vuotista taivalta juhlistavassa, vuoden 2018 mieskalenterissa esiintyvät Merikarvian monet yhdistykset. Paljon ennakko-odotuksia omaavan kalenterin tarkoituksena on tuoda humoristisella tavalla esille Merikarvian aktiivista yhdistystoimintaa ja samalla kunnioittaa 150-vuotiasta kuntaa antamalla sille eri-ikäiset, kokoiset ja -näköiset kasvot.

Tässä onnistuttiin kunnan kehittämispäällikkö Aki Ruotsalan mukaan hyvin, vaikkei kalenterikuvissa paljasta pintaa liiemmin vilahda Merikarvian voimailjoiden rohkeutta lukuun ottamatta. – Suomen kesä kun on niin lyhyt. Itseoikeutetusti kesäkuun kuvaan auringonlaskussa lyöttäytyi Kesäasukasyhdistys – hieman muita kepeämmin.

– Kaikki kuvat ovat persoonallisia ja yhdistysten toimintaa esitteleviä. Heittäytymistä on enemmän tai vähemmän persoonista riippuen, mikä kuvaa hyvin yhdistysten toimintaa, Ruotsala kertoo.

Tasa-arvon nimissä, vaikka kyseessä on mieskalenteri, heinäkuu varattiin heti lähtösuunnitelmissa merikarvialaisille naisille. Ilman heitä ei edes olisi merikarvialaista miestä. Heitä kalenterissa edustaa Merikarvian Jääurheilijoiden ringettenaiset.

–Kunnan ja yhdistystoiminnan menestyksen takana ovat aina olleet tavalliset ihmiset, joille Merikarvian kunta on halunnut tämän kalenterin avulla antaa kunniapaikan Merikarvian täyttäessä 150 vuotta, todetaan kalenterin takakannessa.

Kalenterissa on nimipäivät ja liputuspäivät sekä hieman tilaa päiväkohtaisille merkinnöille. Kuvat on ottanut Petri Hakosalo.

Kalenteria myy tällä hetkellä ainakin Merikarvian R-kioski ja apteekki. Niistä kalenterin voi lunastaa itselleen kohtuuhinnalla.

Kalenterin tuotto osoitetaan lyhentämättömänä merikarvialaisten lapsi - ja nuorisotyötä tekevien yhdistysten tueksi.

Kunta on osallistunut projektiin tarjoamalla yhdistysten käyttöön ammattivalokuvaajan, sekä vastaamalla paino- ja taittokuluista. Yhdistysten vastuulle jäi valokuvauksen dramatisointi ja suunnittelu siten, että kuvissa esitellään merikarvialaisten yhdistysten keskeistä toimintaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio