Altti Mäntylä

Merikarvian Joulu 2017 on ilmestynyt. Lehti noudattelee vuosien saatossa tutuksi tullutta linjaa vahvasti historiasisältöisenä. Jutut, Akselin nuoruus, Antti Johannes Rantamaa, lääkintälotta Elsa Mäkitalo ja Sukujen silta tuovat esiin osaltaan vanhaa historiaa.

Aktiiviset alakyläläiset pystyttivät upean historiataulun, jonka paljastustilaisuuteen itse Ruotsin kuningas saapui ratsastaen. Nämä jutut ja paljon muuta sisältää yli 100-sivuinen, järjestyksessään 25. julkaisu, jonka Merikarvia-seura ja LC Merikarvia ovat tuottaneet.

Merikarvian kunnan tervehdyksessä Pentti Ala-Luopa korostaa paikkakunnan viihtyvyyttä asua. Kirkkoherra Tom Broberg kirjoittaa joulun merkityksestä sankaritarinana. Merikarvia-seuran puheenjohtaja Lauri Hakosalo puolestaan valottaa kotiseututyön osalta kulunutta vuotta kutsuen samalla uusia toimijoita seuran riveihin.

Pitkän päivätyön kotiseututyön parissa tehnyt Jorma Peltoniemi menehtyi keväällä. Muistokirjoituksessa Jorma Rinne tuo esille Jorman monipuolisen toiminnan niin kulttuurivaikuttajan kuin kuntapäättäjän roolissa.

Kuluneen vuoden kunnan järjestämistä tilaisuuksista sanoin ja kuvin mittavan esityksen on koonnut Annu Valonen ja Merikarvia-seuran tapahtumista Asko Virta. Joulumarkkinoille valmistui TIEDÄKS SÄ -kotiseutupeli.

Lehteä myyvät kauppojen ja apteekin lisäksi koululaiset. Lehteä voi tilata myös postitse, jolloin postituskulut lisätään hintaan. Lisätietoja saa 23. marraskuuta ilmestyneen Merikarvia-lehden ilmoituksesta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio