Marttojen letkeästä juhlasta oli pönötys kaukana

Pääsihteeri Marianne Heikkilä puhui arjen hallinnasta ja toiveikkuuden ylläpitämisestä.

Seija Väre
Marttojen letkeästä juhlasta oli pönötys kaukana

Marttojen Syyssunnuntaissa palkittiin Leena-Sisko Vanhatalo erikoisavaimella. Emma Karvinen Nakkilasta sai III -taitoavaimen sekä Hanna Selkämö ja Heli Wideman Raumalta II-taitoavaimet.

Seija Väre

Lounais-Suomen Martat viettivät 1. lokakuuta Syyssunnuntaita Merikarvialla. Kirkossa saarnasi sekä tilaisuuden juhlapuheen piti Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

34 talkoomarttaa Lauttijärven, Honkajärven sekä Uusmartoista oli koonnut Ahlströmin koulun keittiöllä merikarvialaisen pitopöydän makoisine lohineen ja tyrneineen. Talo oli koristeltu syysvärein ja mukana oli myös paikallisia käsityötaitajia esittelemässä tuotteitaan. Itse Matilda Roslin-Kalliolakin tavattiin hahmo-oppaan muodossa.

Seija Väre
Juhlassa viihdyttiin. Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilän seurassa naisenergiasta nauttivat myös Marja-Leena ja Pentti Ala-Luopa.

Juhlassa viihdyttiin. Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilän seurassa naisenergiasta nauttivat myös Marja-Leena ja Pentti Ala-Luopa.

Tervehdyksen juhlaan toi kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa. Hän puhui kunnan hyvinvoinnin, elinvoiman ja yhteisöllisyyden puolesta – myös jatkossa.

–Mitä Martat ovat? Minusta he ovat näkijöitä, kokijoita, tekijöitä ja kokeilijoita. He ovat myös käteviä emäntiä.

Pääsihteeri Marianne Heikkilä tulkitsi puheessaan mennyttä ja kurkisti tulevaisuuteen.

Martat ovat luoneet äitiyspakkauksen rinnalle virtuaalisen aikuispakkauksen, missä annetaan ohjeita omaan kotiin muuttavalle. Viime perjantaina vietettiin ensimmäistä vauvan päivää, jolloin annetaan ääni lapselle.

–Hyvä järjestö ymmärtää historiansa, arvostaa juuriaan, mutta katsoo myös tulevaisuuteen. Vielä 118 vuoden jälkeenkin tehtävämme on kotien ja perheiden hyvinvointi sekä arjen hallinta, Heikkilä kiteytti.

Juhlan juonsivat kunnan kolmen marttayhdistyksen edustajat. Leena-Sisko Vanhatalon lisäksi ääneen pääsivät Kirsi Mattila ja Helena Tähkänen.

Martat voivat opiskella erilaisia taitoavaimia ja kotitalouden asiantuntijat Sari Raininko ja Sari Ruohomäki jakoivat juhlassa niitä neljälle ansioituneelle. Leena-Sisko Vanhatalon rintaan kiinnitettiin erityisavain. Aktiivinen “morttelimarttamme” tekee myös kansainvälistä vapaaehtoistyötä Lounais-Suomen piirissä.

Syyssunnuntaihin oli saatu hyvin mukaan paikkakunnan väriä. Kuoroista juhlassa esiintyivät Naislaulajat. Hymyä huuleen saatiin Pröttikarvian Pylpyripelimannien Pertti Kankaan ja Jukka Vanhatalon astuessa estradille.

Kirsi Mattila luki Antti Vären kirjoittaman murrepakinan. Piirin tervehdyksen juhlaan toi toiminnanjohtaja Sanna Voutilainen. Martat näkyvät Merikarvian kirjaston näyttelyssä “Martat monessa mukana” 23. lokakuuta saakka.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio