Marjo Keski-HeikkiläMerikarvia

Merikarvian kulttuurielämään on saatu viime vuosina hieno lisä kuoroista. Torstaina Merikarvian kunnantalolla koettu Naislaulajien Nää maat -konsertti oli omiaan jatkamaan Suomi100-hengessä luotujen upeiden konserttien sarjaa, kun isänmaallisuus hivuttautui iholle asti.

–Hieno porukka eikä sooloihin tarvitse pakottaa, iloitsi kansalaisopiston kuoroa johtava Solja Virta.

Naisten äänet soivat kauniisti ja nuoretkin solistit osoittivat, että jo Laulupajassa saavutettu rohkeus kantaa. Sofia Lindgren, Matilda Haapala, Susanna Alinen ja Eveliina Leppänen toivat kuulijoille Suomen kesien ja suomalaisuuden ne lempeimmät tuulet, muistot ja mielleyhtymät. Juuret! Miten tärkeät ne voivatkaan olla ihmiselle.

Komea oli Tarja Kuusisen esiintyminen solistina. Kun naislaulajat sydämestään lauloivat, kuulostaa roihukin oikeasti roihulta. Kansallispuvuissaan 15 laulajan kuoro loi tunnelman, jossa kuulijakin tunsi itsensä Suomi-neidoksi.

Nää maat -konsertin lauluista tunnetuimpia olivat Eveliina Leppäsen soolo Sininen ja valkoinen sekä kuoron aina yhtä upea Nocturne ja Kalliolle kukkulalle.

Kolmiääniselle naiskuorolle tehty Balladi Kantelettaresta päästi myös sopraano Solja Virran ääneen. Isänmaallisissa lauluissa Suomen luonto on keskeinen. Kuulet tuulen ja tunnet juuresi! Sininen ja valkoinen väreinä vapauden, miten kauniisti ne soivatkaan.

Naislaulajien kuoro toimii Merikarvian-Siikaisten kansalaisopiston alaisuudessa. Säestäjänä seurakuntayhteistyönä toimi kanttori Antti Virtalaine.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio