Pitkäaikainen haave toteutui – Merikarvialaissyntyinen nuori voitti Tangomarkkinoilla

Tuulikki Kuuskeri kruunattiin vuoden 2017 tangonuoreksi Seinäjoen tangomarkkinoilla.

Tiina Kuuskeri
Pitkäaikainen haave toteutui – Merikarvialaissyntyinen nuori voitti Tangomarkkinoilla

Tuulikki Kuuskerista kisan yksi hienoimmista hetkistä oli päästä esiintymään voiton jälkeen tangotorille.

Kirsi RajalaSeinäjoki

Kovan superfinaalin jälkeen vuoden tangonuoreksi valittiin viisitoistavuotias merikarvialaissyntyinen Tuulikki Kuuskeri. Nuori tavoitti voiton myötä pitkäaikaisen haaveensa.

–Olen katsonut pienestä pitäen aikuisten tangomarkkinoita. Tangomarkkinat ovat olleet minulle aina sellainen juttu, jonka olen halunnut kokea, kertoo Kuuskeri.

Kuuskeri päihitti tiukassa finaalissa kuusi muuta naislaulajaa. Superfinaalin häntä vastassa oli sastamalalainen Eveliina Hämäläinen.

–En ikinä uskonut, että pääsisin edes finaaleihin asti. Kaikki muut kilpailijat tuntuivat olevan niin hyviä, pohtii onnellinen voittaja kisan jälkeen.

Nuoresta iästään huolimatta Kuuskeri on kokenut kisaaja ja esiintyjä.

–Tämä oli kolmas kerta kun osallistuin tangonuori -kisaan. Vuonna 2015 pääsin finaaleihin asti, mutta tipuin ennen toista kierrosta. Viime vuonna sairastuin juuri ennen finaaleja, enkä voinut osallistua. Olen kilpaillut myös Nuori Tähti -kisoissa muutamana kerran.

Rautaisesta kokemuksesta huolimatta esiintyminen finaalissa sai perhoset lentelemään vatsassa.

–Finaalin toinen kierros oli todella jännittävä. Kun pääsin superfinaaliin, jännitys helpottui. Ajattelin vain, että menee miten menee, joko voitan tai tulen toiseksi, kertoo nuori esiintyjä.

Kirkkaimman kruunun kisassa voitettuaan Kuuskeri pääsi esiintymään tangotorille suuren yleisön eteen.

–Tangotori oli kyllä varmaan hienoin kokemus koko kisassa. Kun kisa oli jo ohi, olo tuntui tosi rennolta ja hyvältä esiintyä. Oli mahtavaa esiintyä sellaiselle ihmisjoukolle, muistelee mestari.

Kuuskeri valitsi itse kisassa esittämänsä laulut. Superfinaalissa kruunu irtosi koskettavalla tulkinnalla Nuoruustangosta.

–Esitettävien tangojen valinta oli aika helppoa. Kaikki laulamani tangot ovat sellaisia joita olen harjoitellut jo ennen kilpailuja. Niiden esittäminen sujui luonnostaan, valottaa Kuuskeri.

Laulaminen kuuluu tiiviinä osana tangonuoren elämään.

–Olen Ulvilan yhteiskoulun musiikkiluokalla. Koulun lisäksi laulan paljon kotona.

Tangonuori ei halua tehdä elämässä pitkiä suunnitelmia.

–En ole vielä päättänyt, mitä teen nyt voiton jälkeen. Aion vain nauttia tästä vuodesta, kertoo voittaja.

Kruunauksen myötä tangonuori on päässyt esiintymään ja lehtien jututettavaksi.

–On ollut kiva päästä antamaan haastatteluja. Pääsin voittopäivänä esiintymään tangotorille ja on mahdollista, että minut pyydetään myös muihin esityksiin mukaan. Voin päästä juontamaan ensivuoden kilpailuja, joka on aika hienoa, sanoo Kuuskeri.

Kesällä nuori aikoo ainoastaan nauttia olostaan.

–Menemme isän kanssa lomalle Viroon, mutta muita sen ihmeellisempiä suunnitelmia minulla ei ole. Yritän rentoutua, jotta jaksan syksyllä hoitaa vielä viimeisen vuoden koulussa, sanoo nuori.

Onko Kuuskerilla vielä kisaamisintoa jäljellä?

–On. Seuraavaksi voisin osallistua aikuisten kisoihin. Olisihan se kivaa. Katsotaan nyt, elän päivä kerrallaan.

Tangonuori -sarjassa kisaavat 14–17-vuotiaat. Tytöille ja pojille on omat sarjansa. Kisat ovat virallinen osa Tangomarkkinoita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio