Salmisen ja Katsutan Neste-rallin kisa päätyi ojanpenkkaan - siitä huolimatta japanilainen on ottanut isoja askelia

Seppo Salminen
Salmisen ja Katsutan Neste-rallin kisa päätyi ojanpenkkaan - siitä huolimatta japanilainen on ottanut isoja askelia

Marko Salmisen ja Takamoto Katsutan kisa päättyi keskeytykseen.

Kristiina Dyer

Viikonlopun Neste-rallin yksi osallistujista oli tuorilalainen kartturi Marko Salminen. Nykyisin Salminen toimii japanilaisen Takamoto Katsutan kartturina. Parivaljakko joutui keskeyttämään kisan viimeisenä kilpailupäivänä, kun jäljellä oli enää kolme erikoiskoetta.

–Se oli sunnuntaiaamun ensimmäinen erikoiskoe. Spinnasimme penkkaan keula edellä, ja siinä rytäkässä syyläri meni rikki. Se oli pieni harmiton osuma, mutta kuitenkin sellainen, ettei autolla päässyt enää jatkamaan matkaa, Salminen kuvailee sunnuntaiaamun rallitunnelmia.

Salminen on Neste-rallin konkareita, sillä Juha Salon kartturina toimiessaan hän ehti osallistua ralliin useita kertoja. Takamoto Katsutan kartturina hän on toiminut tämän vuoden alusta alkaen.

–Tämä vuosi oli yhtä rallia kesäkuun puoliväliin saakka. Kerkesin viettää Merikarvialla vain kuusi päivää. Osallistuimme ralleihin ympäri Eurooppaa.

Japanilaiskuski on hänen mukaansa kehittynyt paljon puolessa vuodessa.

–Kaveri on ottanut isoja askelia. Sijoituimme luokkamme kolmanneksi Sardinian MM-rallissa. On melkoinen saavutus, kun aasialainen kuski nousee Podiumille.

Nykyisin Salminen lukee nuotteja pääasiassa englanniksi. Puolessa vuodessa tuorilalainen on oppinut hieman japaniakin.

–Pientä small talkia pystyn käymään japaniksi, hän sanoo.

Nyt Salmisella on kuukauden kesäloma, kunnes vauhdikas meno taas jatkuu. Ensin vuorossa on Uudenkaupungin SM-osakilpailu, jonka jälkeen rallikaksikolla on kaksi kisaa Espanjassa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio