Altti Mäntylä

Merikarvian 4H-yhdistys juhlisti osaltaan satavuotiasta Suomea istuttamalla kuusen Veteraanipuistoon. Istutuspaikalle kiinnitettiin lisäksi kuparilaatta, jonka tiedoista ilmenee kenen toimesta Tulevaisuuden kuusi on istutettu.

Kuusta istuttamassa olivat yhdistyksen hallituksen jäsenet Juha Hamppula, Anne Pitkäranta, Sonia Vanina ja puheenjohtaja Mika Ruissalo.

Lisäksi mukana kunnanjohtaja Pentti Ala-Luopa, perinneyhdysmies Heikki Moilanen ja 4H:n edustajana järjestöpäällikkö Anna-Kaisa Valaja.

Kuusen istuttamisella on oma historiansa. Kun Suomi itsenäistyi 1917, kylvettiin Itsenäisyyden kuusi, joka 1931 istutettiin Helsingin Kaivopuistoon. Tämän kuusen siemenistä on kasvatettuja taimia, Kotikuusia. Suomen täyttäessä 50n vuotta, istutettiin niitä yli 30 000 eri puolelle Suomea.

Nyt istutettavat kuusentaimet tulevat paikallisilta metsänhoitoyhdistyksiltä. Tämä siksi, että näin varmistetaan kestävin taimi kullekin paikkakunnille.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut kampanjan suojelijaksi. Eduskunta on istuttamassa kuusia toukokuussa. Sen lisäksi, että mukaan kuusia istuttamaan kutsutaan koulut, kunnat, eri yhteisöt, yhdistykset ja järjestöt ja myös yksityiset kansalaiset.

Merikarvian 4H-yhdistyksen istuttaman kuusen paikka Veteraanipuistossa on oikeaan osunut ratkaisu. Keskeisellä paikalla, takana soliseva koski, vieressä Veteraanikorsu ja Perinnemuseo, muodostavat hienon historiallisen kokonaisuuden, yhden Merikarvian matkailuhelmistä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio