Urheilijalupaus muuttaa Tampereelle – Eemeli löysi oman alansa

Kristiina Dyer
Urheilijalupaus muuttaa Tampereelle – Eemeli löysi oman alansa

Monipuolisena urheilijana Eemeli Rantaneva käy välillä harjoittelemassa uudella parkour-radallakin.

Kristiina Dyer

Merikarvialainen urheilijalupaus Eemeli Rantaneva muuttaa Tampereelle, missä hän aloittaa opiskelun Varalan urheiluopistossa.

–Olen jo monen vuoden ajan vetänyt lasten yleisurheiluharjoituksia ja huomannut, että tykkään siitä hommasta. Niinpä aloitan liikunnanohjauksen kurssin Varalassa elokuussa, Eemeli juttelee.

17-vuotias nuorukainen on monipuolinen urheilija. Yleisurheilussa hän on menestynyt erityisesti keihäänheitossa. Lisäksi hän pelaa jalkapalloa porilaisen FC Jazzin B-poikien joukkueessa.

–Melkein joka päivä on harjoituksia tai kisoja. Nyt tuli jalkapalloharjoituksiin lyhyt kesätauko, mutta yleisurheilukisoja riittää. Tällä viikolla kävin jo kaksissa kisoissa Porissa, hän kertoo.

Keihäänheitto ja jalkapallo ovat molemmat lajeja, joista hän pitää.

–Molemmat lajit ovat samalla viivalla. En tosin tiedä vielä, menenkö johonkin joukkueeseen pelaamaan jalkapalloa Tampereella. Sen kuitenkin tiedän, että Varalassa on hyviä keihäänheiton valmentajia.

Merikarvialla on melko monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Torstaina Eemeli oli vahvistamassa voimiaan koulun lähellä sijaitsevassa voimailulaitteessa. Laitteen viereen on viime kesänä ilmestynyt myös parkour-rata, jossa Eemeli silloin tällöin temppuilee.

–Parkour-radalla on tarkoitus liikkua nopeasti ja sulavasti esteestä toiseen, hän kuvailee.

Parkour on syntynyt Ranskassa 1980-luvulla. Ensimmäiset parkouraajat käyttivät liikkumisessa ponnahduslautoinaan esimerkiksi kaiteita, seiniä, puita, kiviä, patsaita ja lyhtypylväitä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio