Satakunnassa varmistettiin viikonloppuna kolme uutta koronavirustapausta - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Satakunnassa on nyt kaikkiaan 28 varmistettua koronatartuntaa – viikonloppuna vain kolme uutta koronavirustapausta

Tunnistettuja covid-tapauksia Satakunnassa on nyt kaikkiaan 28.

Satakunnan uudet koronavirustapaukset liittyvät matkailuun.

30.3.2020 9:28

Satakunnassa on viikonloppuna varmistettu laboratoriokokein kaksi uutta koronavirustapausta. Lisäksi yhdelle varmistetun tapauksen matkakumppanille on tehty kliininen diagnoosi.

Tunnistettuja covid-tapauksia Satakunnassa on nyt kaikkiaan 28. Näistä laboratoriovarmistettuja on 20 ja oireiden perusteella diagnosoituja 8. Yksi potilas on edelleen sairaalahoidossa, mutta hyvin toipumassa. Teho-osastolla ei ole hoidossa covid-potilaita. Noin viisi potilasta odottaa vastauksia sairaalassa.

– Uudet tapaukset liittyvät matkailuun. Ne ovat peräisin Ranskasta ja Leviltä. Kontaktit on kartoitettu ja tartuntaketjut suljettu, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo tiedotteessa.

Vain yksi Satakunnan tapauksista on sellainen, jonka tartunnanlähdettä ei ole pystytty selvittämään. Tapaus havaittiin Rauman seudulla. Siellä ei ole toistaiseksi tullut ilmi uusia tapauksia.

Lieväoireisten henkilöiden tulee edelleen pysyä kotona ja välttää tartuttamasta muita. Covid-tutkimuksia tehdään THL:n kriteereitä noudattaen sairaalahoitoa vaativista potilaista, oireilevasta terveydenhuollon ja sairaankuljetuksen henkilökunnasta sekä resurssien mukaan epidemia-alueilta palaavilta henkilöiltä, sekä riskiryhmien potilailta.

– Oireettomia ei tutkita, sillä siitä ei ole hyötyä. Altistumisen jälkeen otettu negatiivinen testi ei poissulje sitä, että itämisajan kuluessa henkilö sairastuisi koronavirusinfektioon, Uusitalo-Seppälä toteaa.

Juttua päivitetty kello 22.11. Otsikossa mainittiin aiemmin virheellisesti, että uusia tapauksia olisi varmistettu viikonloppuna kaksi. Uusia tapauksia on varmistettu viikonloppuna kolme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset