Hallituksen tiedotustilaisuus 30.3.2020 - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Hallitus teki maanantaina 6 uutta päätöstä – Katso lista kaikista toimista

Koulujen erikoisjärjestelyt jatkuvat vähintään toukokuun puoliväliin asti. Hallitus suunnittelee myös rajaliikenteen aiempaa tiukempaa rajoittamista.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja hallitus kertovat vielä maanantai-iltana, mitä he ovat kokouksessaan tänään päättäneet.

31.3.2020 13:00

Hallitus kertoi maanantai-iltana uusimmista päätöksistään koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Näistä asioista hallitus maanantaina päätti:

1. Rajoituksia jatketaan kuukaudella

Hallitus on päättänyt jatkaa aiemmin tekemiään rajoituksia 13. toukokuuta asti lukuun ottamatta Uudenmaan sulkemista. Se jatkuu hallituksen aiemman päätöksen mukaisesti 19. huhtikuuta asti.

Hallitus antaa valmiuslain uudet käyttöönottoasetukset eduskunnalle tiistaina. Asetuksista on päätettävä tällä viikolla, jotta eduskunta ehtii ajoissa käsitellä ne.

2. Koululaiset pysyvät kotona

Koulujen ja päiväkotien poikkeusjärjestelyt jatkuvat ainakin 13. toukokuuta asti. Hallitus valmistautuu kuitenkin jatkamaan niitä lukuvuoden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen niin vaatii.

3. Työmatkaliikennettä valtion rajojen yli vähennetään

Hallitus alkaa valmistella liikenteen rajoitusten nopeaa tiukentamista pohjois- ja länsirajoilla. Laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenne lopetetaan. Rajaukset koskevat myös rajan yli kulkevaa työmatkaliikennettä. Tavara- ja rahtiliikenne saa kulkea normaalisti.

4. Näytteitä otetaan enemmän

Suomessa lisätään koronanäytteiden ottamista.

5. Ravintolat suljetaan asiakkailta

Hallitus antaa tiistaina eduskunnalle asetuksen ravintoloiden, kahviloiden ja anniskelupaikkojen sulkemisesta. Määräyksen tavoite on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta. Asetus on voimassa 31. toukokuuta asti. Ruoan ulosmyynti on edelleen mahdollista.

6. Valtioneuvoston koronaryhmä vahvistuu

Hallitus on päättänyt vahvistaa valtioneuvoston kansliassa toimivan koronakoordinaatioryhmän (VN COVID-19) kokoonpanoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset