Satasairaala avaa erillisen päivystysvastaanoton hengitystieoireista kärsiville - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Satasairaala avaa erillisen päivystysvastaanoton hengitystieoireista kärsiville – kaikki sairaalan ei-kiireellinen toiminta päättyy toistaiseksi

Päivystysvastaanoton toiminta alkaa heti keskiviikkona aamulla. Sen yhteyteen perustetaan myös hengitystieoireista kärsiville oma osasto.

Keskimääräinen hoitoaika Satasairaalan vuodeosastohoidossa pidentyi loppukeväästä, sillä kiireettömiä ja vähemmän vuodeosastopäiviä tarvitsevia potilaita oli entistä vähemmän­

30.3.2020 16:00

Pori

Satasairaala ottaa käyttöön erillisen päivystysvastaanoton hengitystieinfektiosta ja sen oireista kärsiville aikuisille ja lapsille.

Päivystysvastaanotto avataan tulevana keskiviikkona 1.4. ja se sijaitsee Tiilimäen kampuksen Lasten- ja naistentalossa.

Soita aina ensin

Soita aina ennen päivystykseen hakeutumista. Hoidon tarpeen arvion tekevä ammattilainen ohjaa hengitystieoireisen potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Soita virka-aikana oman alueesi terveysasemalle.

Soita virka-ajan ulkopuolella Satasairaalan päivystysnumeroon 02 627 6868, joka palvelee maanantaista torstaihin kello 15–8, perjantaista kello 15 maanantaihin kello 8 ja arkipyhinä ympäri vuorokauden.

Hengitystieoireisille tarkoitetun päivystyksen ovi on turvallisuussyistä lukittu, ja ensiasiointi tapahtuu ovipuhelimen välityksellä.

Tähän päivystykseen ohjatut potilaat siirtyvät suoraan tutkimushuoneeseen tutkimusta varten. Testeissä varmistuneet koronaviruspotilaat (COVID-19), jotka tarvitsevat sairaalahoitoa, jäävät suoraan hoitoon osaston eristystiloihin. Myös koronaa sairastavat lapsipotilaat hoidetaan osastolla. Potilaat, joilla ei todeta koronavirustartuntaa, saavat tarvitsemansa sairaalahoidon muissa yksiköissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset