Satakunnasta löytyi torstaina lisää koronatartuntoja - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Satakunnasta löytyi torstaina lisää varmistettuja koronatartuntoja – tehohoidossa edelleen kaksi potilasta

16.4.2020 21:07 | Päivitetty 16.4.2020 21:08

Satakunnassa todettiin torstaina uusia varmistettuja covid-tapauksia, kertoo infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Uusia tartuntoja varmistui kaksi. Molemmat on todettu avohoidossa ja kunnat ovat jäljittäneet tartunnat. Satasairaalassa ei ole uusia potilaita.

Laboratoriovarmistettuja löydöksiä on Satakunnassa nyt kaikkiaan 45. Valtaosa potilaista on ollut lieväoireisia. Kuusi potilasta on tarvinnut varsinaista vuodeosastohoitoa ja heistä vain kaksi teho-osastohoitoa. Vakavia komplikaatioita ei ole todettu.

Kaksi potilasta on edelleen tehohoidossa covid-infektion takia. Heistä toinen on hengityskoneessa, toinen tehostetussa tarkkailussa. Kummankin tila on vakaa.

Näytekapasiteetin lisääntymisen myötä testejä pyritään lisäämään myös Satakunnassa. Uusitalo-Seppälän mukaan tavoitteena on edelleen jäljittää tartunnat mahdollisimman tarkkaan ja rajoittaa epidemiaa.

– Vaikka pääkaupunkiseudun liikkumisrajoitus on purettu, on tärkeää, että väestö noudattaa hallituksen ohjeistuksia varotoimista ja huolehtii huolellisesta käsihygieniasta, tiedotteessa muistutetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset