THL sunnuntaina: Satakunnassa kolme uutta koronatartuntaa - Koronavirus - Merikarvia-lehti

THL sunnuntaina: Satakunnassa kolme uutta koronatartuntaa, koko maassa 302 – rokotteen on saanut nyt 17,5 prosenttia suomalaisista

Satakunnassa on todettu THL:n mukaan tähän mennessä kaikkiaan 1 447 koronatartuntaa.

Satasairaalan drive in -testauspiste Porissa.

5.4. 11:58

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi sunnuntaina, että Suomessa on raportoitu 302 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 79 396 koronavirustartuntaa.

SATAKUNNASTA raportoitiin sunnuntaina kolme uutta tartuntaa: yksi Eurajoella, Raumalla ja Säkylässä.

Satakunnan kunnissa on todettu koronatartuntoja THL:n mukaan koko epidemian alusta alkaen seuraavasti: Eura 64, Eurajoki 50 (+1), Harjavalta 12, Honkajoki 25 (ennen liittymistä Kankaanpäähän), Huittinen 42, Jämijärvi 9, Kankaanpää 30, Karvia 81, Kokemäki 7, Nakkila 7, Pori 339, Rauma 717 (+1), Säkylä 29 (+1), Ulvila 29.

Satakunnassa on todettu THL:n mukaan tähän mennessä kaikkiaan 1 447 koronatartuntaa.

Kahden viime viikon aikana Suomessa tartuntoja on raportoitu 7 931. Se on 1 595 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kuluneen viikon aikana raportoidut päiväluvut ovat kahta päivää lukuun ottamatta olleet 600:n alapuolella. Vielä maaliskuussa raportoitiin jopa yli 800 koronatartunnan päivälukuja.

Koska näytteenottopäiväkohtaisissa luvuissa on viiveitä ja raportointiin ja näytteenotossa käyntiin voivat vaikuttaa esimerkiksi pyhäpäivät, epidemian kehittymistä kannattaa tarkastella pidemmällä kuin muutaman päivän ajanjaksolla.

THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen totesi torstaina, että tapausmäärät ovat hienoisessa laskussa. Kahden viikon tartuntalukujen vertailu näyttää, että kehitys on edelleen jatkunut.

Aprillipäivästä taaksepäin laskien kahden edellisen viikon aikana todettiin noin 800 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Pääsiäissunnuntaina tuo luku oli jo liki 1 600 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

STT käyttää kahden viikon tarkastelussa THL:n tapaa, joka ei raportointiviiveiden takia ota huomioon viimeisimpiä päiviä ja jossa tartuntamäärät jaotellaan päiville näytteenottopäivän mukaan.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa 970 550 ihmistä. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä noin 2 000 ihmisellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut Suomessa 89 190 ihmistä.

Rokotuskattavuus on nyt ensimmäisen annoksen osalta 17,5 prosenttia. Toisen annoksen osalta se on 1,6 prosenttia.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueilla. Husin alueella ilmaantuvuusluku on noin 280 ja Varsinais-Suomessa 215. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000:ta asukasta kohden 14 viime päivän ajalta.

Sekä Husin alueella että Varsinais-Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuus on laskussa, kun verrataan kahta viime viikkoa edeltävään kahden viikon jaksoon.

Sitä vastoin Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa tartuntojen määrä suhteessa väestöön on kohonnut selvästi kahdessa viikossa.

Vähäisintä koronan ilmaantuvuus on tällä hetkellä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä, missä ilmaantuvuusluku on noin 12.

Kaikkiaan Suomessa on koko epidemian aikana raportoitu noin 79 400 koronavirustartuntaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset