Katso täältä kenen vuoro on saada koronarokotus Merikarvialla – ”Myös keski-ikäisten kannattaa varautua saamaan rokote jo lähiviikkojen aikana” - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Katso täältä kenen vuoro on saada koronarokotus Merikarvialla – ”Myös keski-ikäisten kannattaa varautua saamaan rokote jo lähiviikkojen aikana”

Porin perusturvan ajanvaraus takkusi pahasti tiistaina. Jos ajanvaraus ei onnistunut, eikä takaisinsoittoa kuulu, kannattaa olla uudelleen yhteydessä ajanvaraukseen.

Koronarokotukset laajenevat koskemaan yhä nuorempia ikäluokkia Porin perusturvan alueella, eli Porissa, Merikarvialla ja Ulvilassa. Merikarvialla on rokotettu viime viikkoina kahtena eri päivänä.­

6.4. 17:20

Koronarokotukset laajenevat Merikarvialla ja muualla Porin perusturvan alueella. Tiistaista 6. huhtikuuta ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 65-vuotiaat sekä riskiryhmään 1 kuuluvat 16–69-vuotiaat ja riskiryhmään 2 kuuluvat 18–69-vuotiaat Porin perusturvan alueen asukkaat.

Koronaviruksen riskiryhmät

Riskiryhmä 1

Elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaat

Aktiivisessa hoidossa olevat syöpäpotilaat.

Vaikea puolustusjärjestelmän häiriöstä.

Vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus

Lääkehoitoa vaativa tyypin 2 diabetes

Downin oireyhtymä.

Riskiryhmä 2

Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma.

Vaikea sydänsairaus, kuten sydämen vajaatoiminta.

Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila.

Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen.

tyypin 1 diabetes.

Lisämunuaisten vajaatoiminta.

Vaikea krooninen maksasairaus.

Uniapnea.

Psykoosisairaus.

Painoindeksi yli 40.

Tiistaina Porin perusturvan ajanvarausnumeroissa oli laajoja ongelmia, jotka johtuivat perusturvan mukaan operaattorista.

Ongelmien takia ajanvarauspuheluihin ei ole kaikissa tapauksissa pystytty vastaamaan. Lisäksi takaisinsoittopyynnöt joudutaan nollaamaan.

Jos asiakkaan ajanvaraus ei tiistaina onnistunut ja takaisinsoittoa ei tullut, perusturva kehottaa asiakkaita olemaan uudelleen yhteydessä ajanvaraukseen.

Porin perusturva on saanut viime viikkoina jopa 3000–4000 koronarokoteannosta viikossa, joten koronarokotukset etenevät perusturvan mukaan vauhdilla.

Jos ennustetut rokotemäärät pitävät, rokotusvuoroon tulevat Porin perusturvassa huhtikuun aikana kaikki yli 60-vuotiaat ja mahdollisesti nuorempiakin.

– Myös keski-ikäisten kannattaa siis varautua saamaan rokote jo lähiviikkojen aikana, tiedotteessa muistutetaan.

Ajanvarauksessa on ollut viime aikoina nähtävissä koronarokotusten kysynnän vähenemistä. Porin perusturva kehottaakin rokotusvuorossa olevia Porin, Ulvilan ja Merikarvian asukkaita varaamaan ajan koronarokotukseen.

– Rokotteita on saatavilla nyt hyvin ja on tärkeää, että kaikki rokoteajat varataan, sillä rokotteet säilyvät käyttökelpoisina lyhyimmillään vai muutaman päivän ajan, tiedotteessa muistutetaan.

Porin perusturvan koronarokotussivustolle päivitetään ajankohtaisin rokotuksiin liittyvä tieto ja kulloinkin rokotusvuorossa olevat ryhmät. Pääset koronarokotussivustolle tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset