Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä vakaa – tartuntamäärät ovat pudonneet viime viikosta - Koronavirus - Merikarvia-lehti

Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä vakaa – tartuntamäärät ovat pudonneet viime viikosta

Satakunta on epidemiologisesti kiihtymisvaiheessa. Eura, Eurajoki, Kokemäki ja Säkylä ovat leviämisvaiheessa.

Satasairaalan laboratoriossa on tutkittu jälleen paljon koronanäytteitä. Viikolla 14 Satakunnassa otettiin yhteensä 3 648 näytettä.

15.4. 19:45

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) kokoontui torstaina. Kokonaisarvion perusteella Satakunta on edelleen koronaviruksen kanssa kiihtymisvaiheessa.

Muuta Satakuntaa merkittävästi korkeamman tauti-ilmaantuvuuden vuoksi Eura, Eurajoki, Säkylä ja Kokemäki ovat leviämisvaiheessa.

Viikolla 14 Satakunnassa todettiin 32 covid-19-tapausta, kun edeltävällä viikolla niitä todettiin 55. Määrä on siis pudonnut selvästi.

Tartunnanjäljitys toimi nopeasti. Satakunnassa on todettu Satasairaalan tilastojen mukaan 14. huhtikuuta mennessä kaikkiaan 1521 covid-19- tapausta.

Satasairaalassa on tällä hetkellä yksi koronavirusinfektiota sairastava potilas vuodeosastohoidossa. Terveyskeskuksien vuodeosastoilla ei ole tällä hetkellä yhtään potilasta koronavirusinfektion vuoksi.

Eurassa, Eurajoella, Säkylässä ja Kokemäellä taudin ilmaantuvuus on noussut ja kaikkien tautitapausten tartunnanlähde ei ole selvillä.

Raumalla on puolestaan edetty toivottuun suuntaan. Tartunnanlähteet ovat selvillä lähes 100 prosenttisesti. Rauman arvioidaan olevan jälleen Satakunnan yleisen tason mukaisesti kiihtymisvaiheessa.

Tartunnanlähde selvisi viime viikolla 91 prosentissa tapauksista ja jäi epäselväksi 9 prosentissa (3/32).

Tartunnan saaneista henkilöistä suurin osa eli 78 prosenttia (25 / 32 tapausta) oli karanteenissa, kun tartunta todettiin. Tämä kuvastaa tartunnanjäljityksen toimivuutta alueella. Karanteeniin asetettiin viikon aikana 132 henkilöä.

Viikolla 14 Satakunnassa otettiin yhteensä 3 648 näytettä, joista 0,9 prosenttia oli positiivisia. Positiivisten näytteiden osuus on laskussa, joka viittaa epidemian rauhoittumiseen.

Suurin osa viimeisen viikon aikana todetuista tapauksista on Satadiagin laboratorion tutkimuksen perusteella varianttikantoja. THL:ssa varmistettuja muuntovirustapauksia on Satakunnassa todettu yhteensä 23 tapausta, joista 21 on UK-virustyyppiä ja 2 Etelä-Afrikan virusmuunnosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos